Dropbox, Google iş birliğiyle G Suite için direkt entegrasyon sunuyor

Dropbox, Google iş birliğiyle G Suite için direkt entegrasyon sunuyor

Dropbox, Google ile iş birliğine giderek G Suite'e Dropbox entegrasyonu eklemeyi planlıyor. Dropbox'un açıklamasına göre kullanıcılarının yüzde 50'den fazlasının G Suite kullanması ise bu entegrasyonun hayata geçmesinde büyük rol oynadı. Zira G Suite'de Gmail'in yanı sıra Google Drive, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'ın kullanılması Dropbox'ı kullanmayı zorlaştırıyordu.

Bu doküman türlerini Dropbox'a aktaramayan kullanıcıların uzun süredir beklediği bu entegrasyon için Google ve Dropbox beraber çalışıyor. Dropbox Mühendislik, Ürün ve Tasarım Kıdemli Başkan Yardımcısı Quentin Clark, iki şirketin de müşterilerinin bu yönde talepleri olduğunu belirtti. Clark yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Dropbox, her geçen gün içerik işbirliği işlevselliğini, müşterilerin istedikleri araçları istedikleri platformda kullanma özgürlüğü ile inşa ediyor. Bu ortaklık, bu yolculuğun başka bir adımıdır."

Son birkaç yıldır Microsoft, Autodesk ve Adobe ile işbirliği yapan Dropbox, böylece eksikliği hissedilen türde bir içerikle karşımıza çıkabiliyor.

Google ve Dropbox hala entegrasyonun çalışma şekliyle ilgili detaylar üzerine kafa yoruyor. Ancak Clark, bu entegrasyonun yıl sonuna kadar tamamlanmasını bekliyor. Entegrasyon tamamlandığında ise kullanıcılar G Suite dokümanlarını Dropbox üzerinde açabilecek, başlatabilecek ve depolayabilecek. Clark, Dropbox gibi işlevlere sahip üreticilerin, şirketin ihtiyaçlarından çok müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanması gerektiğini belirtti. Bu açıdan bakıldığında iki çevrim içi depolama servisinin beraber çalışmaya gönüllü olması oldukça doğal.

Üstelik bu durum Google'ın depolama alanında hizmet veren bir şirketle yaptığı ilk iş birliği değil. 2016 yılında Google Cloud Direktörü Diane Greene, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'ın depolanabilmesi için Box ile işbirliği yaptıklarını açıklamıştı. Yakın zamanda Apple'ın iCloud depolama hizmeti için Google'ın sunucularını kullandığını düşünürsek teknoloji dünyası için bu tarz iş birliklerinin rekabetten daha önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.