Teknokentlerde geliştirilen oyunlar için KDV istisnası geliyor

Teknokentlerde geliştirilen oyunlar için KDV istisnası geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı yazılı açıklamada TBMM'ye sevk edilen Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın içinde oyun geliştiricilerinin yüzünü güldürecek bir madde de yer aldığını paylaştı.

Meclise iletilen tasarıda istisnaların kapsamının genişletildiği paylaşılırken, tasarının meclisten geçmesi durumunda teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyette bulunanların, bu bölgelerde ürettikleri oyun yazılımlarına KDV istisnası sağlanacak. Kısacası Teknokentlerde geliştirilen yerli oyunlardan ve oyunların paketlerinden KDV alınmaması gündemde.

Yerli oyunlar için KDV müjdesi

Benzer bir desteğin diğer yazılım alanları için sağlandığını ancak bilgisayar oyunlarının kapsam dışında tutulduğunu da hatırlatalım. 2015 yılında Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği'nin açıkladığı "Oyun sektöründe vergilerin azaltılması vizyonu" kapsamında bir yılı aşkın süredir sürdürülen görüşmeler sonucunda, bilgisayar oyunları vergi istisnası yeni tasarıda kendine yer bulmuş oldu.

Eğer tasarı meclisten geçerse, Teknokentlerde yerleşik oyun geliştiricilerine önemli bir destek olmuş olacak. Tasarımın meclisten geçmesi durumunda hali hazırda sektörün büyümesi önünde önemli bir engel teşkil eden ÖTV gibi diğer vergilerin kaldırılabilmesi konusunda da umut vermiş olacak.

TOGED Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Karayalçın konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği olarak, ODTÜ TEKNOKENT’in desteğiyle, ilgili bakanlıklarla yürüttükleri görüşmeler neticesinde, oyun geliştiricilerinin bu kanun tasarısı kapsamında yer almasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.