Restoran keşif platformu Zomato, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

Restoran keşif platformu Zomato, 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

Geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye operasyonlarını donduran Zomato, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Restoran keşif ve online yemek siparişi platformu olarak hizmet veren Zomato, dünyanın önde gelen dijital finansal hizmet sunucularından biri olan Ant Financial Services Group’tan 150 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırımın toplam değeri 200 milyon dolara çıkıyor

Yatırımın bir parçası olarak Ant Financial, 50 milyon dolar değerinde Zomato hisselerini Info Edge’den satın alıyor ve bu şekilde Zomato’nun Ant Financial Services Group’tan aldığı toplam yatırım değerini 200 milyon dolar seviyelerine kadar çıkmış oldu. Alınan yeni yatırımlar birlikte Zomato'nun toplam değeri 1 milyar doların üzerine çıktı.

Yatırım, Ant Financial ve Ant’in stratejik mobil cüzdan ortaklarıyla birlikte sunacağı pratik ve kusursuz ödeme opsiyonları sayesinde, çekirdek pazarlarındaki pozisyonunu daha da güçlendirmek için kullanacak. Kısacası alınan 150 milyon dolarlık yatırım ürün ve teknoloji alanlarında yapılacak olan yenilikler için kullanılacak.

10 binin üzerinde şehir ve 24 ülkede her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan Zomato, Hindistan’dan Orta Doğu ve Türkiye, Güneydoğu Asya ve Avustralya'ya kadar bir çok bölge başta olmak üzere, dünyanın en çok kullanılan restoran arama ve keşif uygulamalarından birisi.

Ant Financial’la girdikleri bu ortaklığın vizyonlarına giden yolculuklarında Zomato'yu ciddi anlamda hızlandıracağını dile getiren Zomato Kurucu ve CEO’su Deepinder Goyal, ortaklık sayesinde Ant Financial’dan bir çok şey öğrenebilecekleri gibi global bağlantı ve ölçeklerinden, teknolojilerinden faydanalabileceklerini de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.