Girişimlerle yakın olmak isteyen Volvo, yatırım fonu kurdu

Girişimlerle yakın olmak isteyen Volvo, yatırım fonu kurdu

İsveçli araç üreticisi Volvo, dünyanın dört bir yanındaki girişimlerin yüksek potansiyeline ulaşmak amacı ile yeni bir yatırım fonu kurdu. Şirket, Volvo Cars Tech Fund adını verdiği fon ile yapay zeka, elektrifikasyon, otonom sürüş ve dijital mobilite hizmetleri gibi sektörü dönüştüren stratejik teknoloji eğilimlerine yatırım yapmayı amaçlıyor.

Fondan yarararlanan girişimlerin aynı zamanda pazara çıkarırken, Volvo'nun pazar tecrübesinden de yararlanabilme şansları bulunuyor. Öte yandan Volvo, girişimlere Çin'deki otomobil ve teknoloji ortaklarının global ağına katılma fırsatı da verebilecek. Bu sayede girişimler küreselde potansiyel en büyük otomobil pazarı Çin'e erişim sağlama fırsatı yakalayabilecekler.

Tech Fund, ilk stratejik yatırımını Silikon Vadisi'ndeki bir teknoloji şirketine yaptı. Tohum yatırım alan girşimin ismi henüz açıklanmasa da, şirket gelişmiş sensörler üzerine yoğunlaşıyor. Bu arada kurumun CEO'luğuna,  Volvo Cars Silikon Vadisi Teknoloji Merkezi'nde, Stratejik Ortaklıklar Başkan Yardımcısı görevini üstlenen Zaki Fasihuddin'in atandığını da paylaşalım.

Fasihuddin, yaptığı basın açıklamasında,  "yeni teknolojilere, yeteneklere ve stratejik erişimi bize sağlayacak şirketlere yatırım yapmaya çalışıyoruz" dedi. Açıklamalardan da anlaşıldığı gibi Volvo, değer yaratma potansiyelini gördüğü girişimlere hem finansal olarak hem de tecrübesini ve ağ bağlantılarını açarak destek olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.