Blok zincir tabanlı influencer platformu: PATRON

Blok zincir tabanlı influencer platformu: PATRON

Japonya merkezli girişim PATRON, sosyal medya influencerlarını ve markaları birbirine blok zincir üzerinden bağlayarak bir sosyal medya paylaşım ekonomisi yaratmayı amaçlıyor. Girişim son olarak, birçok sosyal medya platformu üzerinde aynı anda canlı yayın yapmaya olanak tanıyan Swichboard Live ile ortaklığa gittiğini açıkladı.

Snapchat, Instagram ve YouTube gibi platformların yaygınlaşması ile kişiler daha fazla insana ulaşabilir hale geldi. Bu ulaşılabilirlik ve izlenme beraberinde markaların reklamlarını getirdi. PATRON’a göre influencer ve markaların bir araya gelebilmesi veya birbirlerini bulmaları pek kolay olmuyor. Bu durum aracı ajansların ortaya çıkmasına ve kazanılan paranın önemli bir kısmını almasına neden oluyor.

Blok zincir tabanlı her platformda olduğu gibi burada da amaç hizmeti veren ile hizmeti alan arasındaki aracıyı ortadan kaldırmak. Bu durum iki sonuç doğuracak; birincisi influencer daha fazla para kazanırken marka daha az para harcayacak ve bu durum fiyatların daha düşük seviyelere inebilmesini sağlayacak. Böylece daha fazla marka daha fazla influencer ile çalışabilecek.

PATRON’un kurucusu Atsushi Hisatsumi, ödüllü bir şarkıcı ve dj olmasının yanında bir influencer. Oluşturduğu platform markaların influencerlar ile daha kolay iletişime geçebilmesinin yanında kişilerin influencer olma çabalarını da bir nebze kolaylaştırıyor.

PATRON’un akıllı telefon uygulaması canlı yayınları aynı anda, Facebook Live, YouTube, Periscope gibi platformlar da dâhil ondan fazla platform üzerinde yayınlayabilmenize olanak tanıyor. Böylece PATRON kullanıcıları takipçi sayılarını ve izlenebilirliklerini çok kolay bir şekilde arttırabiliyorlar.

2014 yılından beri hizmet veren Avrupa merkezli kripto para borsası HitBTC ise PATRON’un kripto parası PatCoin’i listelemeye başlayacağını duyurdu.

PATRON, 14 Şubat tarihinde başlayan ICOsunda özel satış dönemini 28 Şubat tarihinde tamamlayarak 10 milyon dolar fon toplamayı başardı. 1 Mart tarihi itibari ile halka açık satışların başladığı ICOda softcap 4 milyon dolar olarak belirtilmişken, daha uzun vadeli hedefleri gerçekleştirmek için belirlenen hardcap 35 milyon dolar olarak öngörülmüş.

Grişimin geliştirici ekibi ABD’de yatırımcılar ile bir araya gelebilmek için bir tura çıktı. New York ve silikon vadisinde yatırımcılar ile görüşmeler yapmayı planlayan ekip Nasdaq’da da bir ropörtaj vereceklerini açıkladı. Yapılan açıklamada son olarak Keith Teare ve HashGraph’in danışmanlarından David Cohen’i de ekibine katan girişim, önde gelen fon toplama platformlarından KICKICO ile de ortaklığa gidiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.