Amazon, akıllı zil üreticisi Ring'i satın aldı

Amazon, akıllı zil üreticisi Ring'i satın aldı

Walmart ile rekabetinde teslimat modellerini her geçen gün yenilemek üzere hareket eden Amazon, akıllı zil üreticisi Ring'i satın aldı. Birkaç ay önce Wi-Fi kameralı kapı zili üreticisi Blink'i satın alan şirket, Walmart'ın akıllı kilidi Agust'a meydan okumak istiyor olabilir.

Ring, şirket ile aynı isme sahip bir kapı zili üretmenin yanı sıra kullanıcılarına güneş enerjili güvenlik kameraları, projektör kameraları ve ev içi alarm sistemi gibi ürünleri de sunuyor. Bir süredir basında yer alan dedikoduları doğrulayan kaynaklar, bugün Amazon'un Ring'i satın aldığını da açıkladı.

Bu arada yurt dışı kaynaklar Ring'in 1 milyar dolardan fazla bir rakama satıldığı ifade ediliyor. Şirketin şu ana kadar aldığı yatırım ise şu anda 209 milyon dolar civarında. Dolayısı ile Amazon satın almaya çok fazla bir çarpanla girmiş görünmüyor.

Şimdiye kadar kendine ait kamera sistemleri geliştiren eden Amazon, donanım konusunda yaşadığı zorluğu bu satın alma ile çözmek istiyor olabilir. Ne de olsa Ring ekibi donanım konusunda oldukça iddialı. Bunun yanı sıra şirket, ortaya çıkardığı bir çok üründe de patent sahibi. Ring, Walmart ile sürdürülen teslimat yarışında Amazon'u birkaç adım ileri taşıyabilir. Ancak daha da önemlisi Şirket, Amazon'un akıllı ev cihazları konusunda Google ve Apple'ı sollamasına da yardımcı olabilir. Tabi tüm bu denklemde Google'ın akıllı zil Nest'i de unutmamak gerek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.