Google, Asistan Eylemlerini yazılım geliştiricilere açıyor

Google, Asistan Eylemlerini yazılım geliştiricilere açıyor

Geçtiğimiz aylarda Asistan Eylemlerinin keşfedilebilmesi için yeni bir rehber yayınlayan Google, dün bu Eylemleri yazılım geliştiricilerin erişimine açtığını duyurdu. Platformun uluslararası olarak tüm yazılım geliştiricilere açılmasıyla birlikte Google Asistan, hızlı bir şekilde yeni özelliklere kavuşabilir.

Geçtiğimiz hafta yıl sonuna kadar 30'dan fazla dili destekleyeceğini açıklayan Google Asistan, bu hafta Eylemler tarafında da 7 yeni dili desteklemeye başladı. Yazılım geliştiriciler artık Eylemler platformunda Hintçe, Taylandca, Endonezyaca, Danca, Norveççe, İsveççe ve Felemenkçe dillerinden faydalanabilecek. Google Asistan'ın Eylemleri şimdiye kadar yazılım geliştiricileri İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca, Korece, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca ve Rusça dillerinde destekliyordu. Bu gelişmeyle birlikte yazılımcılar Google'ın Dialogflow aracını kullanarak tüm bu dilleri destekleyerek konuşma arayüzleri de tasarlayabilecek.

Google yukarıda bahsettiğimiz gelişmelere ek olarak yazılımcıların dizin içerik listesi bilgilerini bir dosya formatı ile içeri aktarmalarını sağlıyor. Böylece Eylemlerin çevirisini de kolaylaştırıyor. Bu özelliklerin yanı sıra geliştiricilere Google Asistan Eylemleri'nden bir Android uygulamasına derin bağlantı oluşturma olanağı da sunuluyor. Google Ürün Müdürü Brad Abrams dün yapılan açıklamada bu konuyla ilgili şunları yazdı:

Asistan, dünya çapındaki tüm seçkin Android cihazların yüzde 95’ine bu yılın sonuna kadar ulaşacak. Eylemler, bu kullanıcılara ulaşmanızın ve onların sesli komutlarla işlerini halletmesine yardımcı olmanızın en iyi yolu. Buna rağmen kullanıcıların kısmen karmaşık veya oldukça interaktif görevlerde bazen Android uygulamanızın çok yönlülüğünden faydalanması da söz konusu.

Yeni özellikler kapsamında yazılımcıların kullanıcılarından gelen konum bazlı sorguları da daha iyi anlayabilmesi sağlanıyor. Artık Eylemleri Google Places API'na bağlayabilecek olan yazılımcılar, böylece konumlar hakkında da konuşabilir hale geliyor. Yani bir kullanıcı Asistan'a Starbucks'ın yerini sorduğunda, asistan o konumda bulunan diğer Starbucksları elimine etmek adına daha detaylı sorular sorabilecek. Bunun yanı sıra eğer belirli bir geliştiricinin Eylemlerini düzenli olarak kullanıyorsanız, artık Asistan tanıtım kısmını atlayarak sizin daha hızlı bir şekilde işlem yapmanızı sağlıyor.

Asistan'ın yeni dillerde sesli olarak daha akıcı bir hizmet vermesi ve Eylemleri üçüncü parti yazılım geliştiricilere açması Google Asistan'ın tüm pazarlarda hızlıca yerelleşmesine yol açabilir. Böylece Google Asistan özellikle dil desteği konusunda sınırlı kaynaklara sahip olan Alexa gibi rakiplerini yeni pazarlarda kolayca elemeyi amaçlıyor olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.