iPhone X Plus'ın resmi olmayan ilk görüntüleri sızdırıldı

iPhone X Plus'ın resmi olmayan ilk görüntüleri sızdırıldı

Son zamanlarda Apple'dan yeni bir iPhone X modelinin geleceği konuşuluyor, fakat bu iddia güvenilir kaynaklar tarafından desteklenmiyordu. Bugün de LG'nin Vietnam'daki fabrikasından, iPhone X Plus'a ait olduğu iddia edilen ekran parçalarının görüntüleri sızdırıldı.

Apple takipçilerinin de iyi bildiği gibi iPhone X, iPhone 8 Plus’dan büyük ekranı olmasına rağmen çerçeveler nedeniyle daha ufak bir gövdeye sahip. Bu yüzden büyük bir kitle hevesle iPhone X Plus'ın çıkmasını bekliyor. Hal böyle olunca en ufak bir haber bile kullanıcıları heyecanlandırmaya yetiyor.

Apple tarafından onaylanmasa da iPhone X Plus'ın ilk inandırıcı sızıntısı geldi. LG'nin Vietnam'daki fabrikasında çekildiği iddia edilen görüntüler, iPhone X'e benzer tasarımda 6.5 inçlik ekran ön kaplamaları ve grafik sayısallaştırıcı yüzeyleri içeriyor. İlk görüntü ekranın ön yüzeyinden geliyor. Bu görüntülerde cihazın ekranının 6.5 inç olduğu belli olması dışında, iPhone X'in çentiği de belli oluyor. Alt bölümünde elektronik bağlantıların göründüğü parçanın ise deneme üretiminden alındığı belirtiliyor.

İkinci görselde ise grafik sayısallaştırıcı birimi görebiliyoruz. Telefona dokunmatik özelliğini veren bu yüzeylerin fotoğrafında, çok fazla detaya rastlayamıyoruz. Ancak telefonun üst bölgesinde bulunan kamera ve sensör bölgeleri net bir şekilde görülebiliyor. Bu bölüm her ne kadar sıradan bir akıllı telefona aitmiş gibi dursa da iPhone X'e özel bir tasarım olduğunu da söyleyebiliriz.

Apple‘ın 2018’de piyasaya üç yeni iPhone çıkaracağı söyleniyor. Bunlardan iki tanesinin 5.8 inç (ikinci jenerasyon iPhone X) ve 6.5 inç (iPhone X Plus) OLED ekran kullanacağı belirtiliyor. LCD ekranlı modelinin ise 6.1 inçlik bir iPhone olacağı ve daha uygun bütçeli olarak satışa sunulacağı söyleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.