UPS, elektrikli lojistik araç filosunu kuruyor

Lojistik sektörünün küresel isimlerinden UPS, ticari araç üreticisi Workhorse Group  ile iş birliğine girerek kendi elektrikli araç filosunu sıfırdan oluşturacağını açıkladı. Şirket, fosil yakıtlı araç filosunun yerini alacak olan ilk 50 kamyoneti 2018 yılında teslim alacak.

Bu arada şirket, elektrikle çalışan araç endüstrisine yabancı değil. UPS'in Avrupa'da ve ABD'de 300'den fazla elektrikli kamyonu bulunuyor. Öte yandan şirketin elinde 700'e yakın hibrit elektrikli aracı da var. Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu 800 km menzilli tırı Tesla Semi'nin de ilk müşterilerinden.

UPS, yeni elektrikli taşıtları gelecekteki filosunda da standartlaştırmak için 2019'da Workhorse masaya tekrardan oturacak. KGK filosunda yaklaşık 35.000 dizel veya benzinli kamyona sahip olan şirketin planları büyük olduğunu buradan paylaşalım.

Elektikli ticari araçların çok daha önce yollara çıkması gerektiğine yönelik eleştiriler, zaman zaman  artabiliyor.  Ancak, elektrikli kamyonların toplam sahip olma maliyetleri, göreceli olarak yakın dönemdeki dizel ve alternatif güç aktarma modellerine yeni yeni eşit oranlara ulaşıyor. Öte yandan elektrikli taşıt (EV) teknolojisinin ve altyapının giderek rekabetçi ve kullanılabilir hale gelmesi de daha fazla şirketin bu araç endüstrisini tercih etmesinde diğer neden olarak yer alıyor. Yakın gelecekte devletlerin ve yerel yönetimlerin masaya koydukları yeni çevre politikalarının da hayata geçmesi ile elektirikli araçların trafiğe çıkması hızlandırılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.