Kylie Jenner'ın tweetinden sonra Snap'in hisseleri değer kaybetti

Kylie Jenner'ın tweetinden sonra Snap'in hisseleri değer kaybetti

1.2 milyondan fazla kullanıcının yeni tasarımın değişmesi için Change.org’da kampanya başlatması üzerine zor günler geçiren Snapchat, Kylie Jenner'ın attığı tweet ile bir darbe daha aldı. Sosyal medyayı etkin kullanan ünlülerden biri olan Jenner dün bir tweet atarak Snapchat'in kendisi için geçmişte kaldığını duyurdu.

Jenner "Benden başka Snapchat'i kullanmayan var mı? Yoksa sadece ben mi kullanmıyorum... Çok üzücü." cümleleriyle 24 milyondan fazla takipçisine seslendi. Aslında Jenner'ın tweeti, malumun ilamından başka bir şey değil. Zira Snapchat kullanım oranının da eskiye oranla ciddi bir yavaşlama içinde. Snapchat, geçtiğimiz haftalarda 2017 yıl sonu rakamlarını açıkladığında şirketin kendini toparlamaya başladığını gözlemlemiştik.

Yeni tasarımın yanı sıra yeni özelliklerle de gelirlerini arttıran şirket, Change.org kampanyasının 1.2 milyon kullanıcıya ulaşmasıyla borsada zor anlar yaşamaya başladı. Özellikle Snapchat Salı günü Change.org kampanyasına cevap yazdıktan sonra Citi'nin Snapchat'in notunu düşürmesi şirketin borsada zor bir hafta geçirmesine neden oldu. Dün Jenner'ın yaptığı açıklamanın ardından Snapchat'in bugün yüzde 8 değer kaybettiği görülüyor.

Citi'den Mark May konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde yaptı:

Yakın zamanda amiral gemisi uygulamasında yapılan tasarım yenilenmesi uzun vadede olumlu sonuçlar doğurabilir. Yine de yeni tasarımın birkaç hafta önce piyasaya sürülmesiyle birlikte olumsuz yorumlardaki bu belirgin yükseliş; kullanıcılar ve kullanıcı etkileşiminde bir düşüş ile sonuçlanabilir. Bu da finansal sonuçları olumsuz olarak etkileyecektir.

Kylie Jenner gibi ünlüler sosyal ağların kendilerine daha fazla kullanıcı çekmesinin yolllarından biri. Hayran oldukları ünlüleri daha yakından takip etmek isteyen kullanıcılar, çoğu zaman ünlülerin bulunduğu her platformda boy gösteriyor. Kylie gibi sosyal medyayı çok daha etkin kullanan ünlüler ise marka anlaşmalarıyla ya da yarattıkları kendi markalarıyla takipçilerine ürün satmaya çalışıyor. Bu anlamda Snapchat, Jenner'ın gözünde değer kaybetmiş olabilir. Jenner'ın hayran kitlesi de bu açıklamanın ardından Snapchat'in artık havalı bir şey olmadığını düşünerek uygulamayı kullanmayı bırakabilir.

Şimdiye kadar Snapchat'in markalar ve yatırımcılar gözündeki değeri hitap ettiği genç kullanıcı kitlesiydi. Yeni tasarım ve Jenner'ın tweetiyle Snapchat bu kitleyi yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Jenner bir kaç dakika içinde bir tweet daha atarak "Yine de hala seni seviyorum Snap... Benim ilk aşkımdın." dedi. Bu tweet ile birlikte Snapchat gençler için muhtemelen yeni ve havalı bir trendden sevimli bir nostaljiye dönüştü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.