Bisiklet paylaşım şirketi Zagster, 15 milyon dolar yatırım aldı

Bisiklet paylaşım şirketi Zagster, 15 milyon dolar yatırım aldı

Pace markasının arkasındaki bisiklet-paylaşım şirketi olan Zagster , Edison Capital Partners liderliğinde 15 milyon dolar yatırım aldı. Girişim ​​ayrıca hem paylaşılan hem de kişisel motosikletler için yeni bir bisiklet park sistemi geliştirdiğini açıkladı.

Zagster'ın CEO'su Tim Ericson, şehirlerin yeterince bisiklet parkına sahip olmadığını, bu yüzden kişisel bisikletler yerine paylaşımlı bisikletlerin gelecekte önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Zagster'ın Pace'i de bu konuda faaliyet gösteren en yeni şirketlerden ve büyük şirketlerden oluşan paylaşımlı bisiklet alanında kendine yeni pay bulanlardan biri.

Bu yıl bisiklet paylaşımıyla ilgili birçok yenilik yapıldı. San Francisco'da istasyonsuz e-bisiklet paylaşım platformu Jump kurulurken, LimeBike ve Spin kendi e-bisikletlerini satın aldı. Ayrıca LimeBike, geçtiğimiz hafta 70 milyon dolar bir yatırım almıştı.

Birkaç ay önce piyasaya çıkan Pace, şu anda ABD'nin Tallahassee ve Knoxville kentlerinde faaliyet gösteriyor. Şirket, bu yıl başka şehirlerde de Pace'i kullanıma açmayı planlıyor. Zagster, kendi şehirlerine özgü hizmetlerini sunmak isteyen belediyeler için bir bisiklet paylaşımı çözümü de işletiyor. 2007'de kurulan Zagster, ABD'de 35 eyalette hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.