"Doğrudan Satın Alma" özelliğini duyuran Mixer, daha fazla oyunseveri platforma çekmek istiyor

Oyun ve e-spor dünyasının iştah kabartan gelir tablosu bu alanda servis veren platformların müşterilerine daha iyi deneyimler yaşamalarına vesile oluyor.

Oyun ve e-spor dünyasının iştah kabartan gelir tablosu bu alanda servis veren platformların müşterilerine daha iyi deneyimler yaşamalarına vesile oluyor. Microsoft'a ait ve Amazon'un ürünü Twitch'e rakip olarak gösterilen girişim Mixer, bir süredir üyelik, oyun satışları, sanal ipucu verme gibi yöntemlerle canlı yayın yapan oyunseverlere bir kazanç kapısı açmıştı. Mixer, şimdi de "Doğrudan Satın Alma" özelliğini devreye alarak, gelir arttırmaya yönelik yeni bir özellik sunuyor.

Mixer'in pazar payını büyütme ve gelirlerini arttırmada etkili bir yöntem olacak "Doğrudan Satın Alma" özelliği  akıllı bir strateji geliştirilmiş. Zira, yeni oyun satın alımlarında internet üzerinden oyunun canlı yapılmasının etkili olduğu gerçeği ile yola çıkan şirket, bu gerçeği platformuna entegre ediyor. Oyunseverler, oyun sürecini canlı olarak yayınladıkları durumda, kendileri aracılığı ile satın alınan oyunlardan belli bir komisyon alacak. Komisyonun oranı Microsoft tarafından belirtilmese de bu platformu daha aktif tutmaya yetecek bir yöntem gibi görünüyor.

Özellik, platfromun geneline yayılacak

Şimdilik Mixer'in partnerlerine sunulan özellik, ilerleyen aylarda platformun geneline yayılacak. Bu arada Mixer, canlı yayın yapan oyuncular  için birçok promosyon özelliği de sunuyor. Microsoft Store'da bulunan her oyun başlığı (Xbox, Windows 10 ve Xbox Oyna Anywhere oyunları ve DLC dahil) kullanıma sunulacak. Kişiler, temel oyunu, belirli bir sürümü (Deluxe, Definitive, Collectors, vb.) veya bireysel içeriği (DLC, Paketleri, vb.) tanıtmak isteyip istemedikleri seçimini yapabilecektir. Tüm bunlar, Hesap Ayarları'nın "Kanalı Yönet" bölümünde ayarlanabilecek.

Hatırlayacağınız üzere Mixer, ilke 2016'da karşımıza çıkmıştı. Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde canlı yayın yapan oyuncu sayısı ile %67 büyüyen Twich ve YouTube'un yanında ise Mixer'in işi oldukça zor görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.