Sony'den yapay zeka destekli taksi çağırma platformu

Sony'den yapay zeka destekli taksi çağırma platformu

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, yeni bir taksi çağırma platformu kuracağını duyurdu. Yeni projesi için Daiwa Motor Transportation ve Japonya'da bulunan 5 taksi şirketi ile iş birliğine giden Sony, kuracağı taksi çağırma servisinde yapay zeka teknolojisini kullanacak.

Platformda 10 bin taksi bulunacak

Taksi şirketleri ile birlikte Uber benzeri bir çözüm sunacak olan Sony, mobil uygulama sayesinde taksi çağırılmasına imkan tanıyacak. Rakiplerinden farklı olarak uygulamasında yapay zeka teknolojisini de kullanacak olan Sony'nin taksi platformu, trafik, hava durumu ve yerel etkinlikler gibi değişkenleri göz önünde bulundurarak taksilerin daha efektif bir şekilde kullanılmasını sağlayacak.

Daiwa Motor Transportation'ın yanı sıra Green Cab, International Motor, Kusumi Transportation, Checker Cab Radio Cooperative Association ve Hinomaruku Transporation taksi şirketleri ile iş birliğine giden Sony, toplamda 10 bin taksi ile Tokyo'da hizmet verecek.

Açıklamasında başka taksi şirketlerinin de katılabileceği bir platform oluşturmak adına çalıştığını belirten Sony, kurduğu yeni platform ile Uber'e de rakip oluyor. Fakat Sony'nin tek rakibinin Uber olmayacağını da belirtelim. Geçtiğimiz ay JapanTaxi ve Toyota da benzer bir anlaşma yaptı. Tokyo'da bulunan 60 bin taksi yapılan iş birliği sonucunda kurulan platforma kayıtlı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.