Profesyonel sunumlar hazırlarken kullanabileceğiniz 9 araç

Profesyonel sunumlar hazırlarken kullanabileceğiniz 9 araç

Bir konsepti tanıtmak, birilerini etkilemek ya da ikna etmek için özellikle profesyonel yaşamlarımızda sunumları görsel bir yardımcı olarak kullanıyoruz. Sunumların görselliğinin, içeriğin karşı tarafa iletilmesinde önemli bir etmen olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Bunun için, anlatmak istediklerinizi kolayca şık sunum tasarımlarına dönüştürmenizde yardımcı olan 9 sunum hazırlama aracını inceledik.

Slidebean

Slidebean, az zaman ve az uğraşla güzel görünen sunumlar hazırlamanızı sağlayan bir araç. İçeriğinizi otomatik olarak şık bir tasarım içine sokarak size zaman kazandırmayı hedefliyor. İşletmenizi kısaca tanıtırken kullanabileceğiniz yüzlerce sunum şablonu da sitede mevcut. Ayrıca sunumunuzu Slidebean üzerinden paylaşırsanız sunumunuzu görüntüleyenlerin hangi slaytta ne kadar vakit geçirdiği gibi verileri öğrenebiliyorsunuz. Slidebean’in ücreti hizmetlerinin çeşitliliğine göre ayda 8 ile 29 dolar arasında değişiyor.

Swipe

Swipe, sunumuzun her cihazda herkes tarafından görüntülenip düzenlenebilmesini ağlayan bir araç. Sürükle bırak yöntemiyle dosya yükleyebildiğiniz sunumları bir linkle herkesle paylaşabiliyorsunuz ve paylaştığınız kişilerle eş zamanlı olarak sunumunuzu düzenleyebiliyorsunuz. 5 sunuma kadar ücretsiz olan Swipe üzerinde sınırsız sunumu daha çeşitli hizmetlerle beraber kullanmanın aylık ücreti 15 ile 36 dolar arasında değişiyor.

FlowVella

FlowVella, Mac ya da iPad üzerinde kullanabileceğiniz bir sunum hazırlama aracı. Kolay ve hızlı bir şekilde şablonlarına fotoğraf, video, GIF vb. görsellerinizi sürükleyip bırakarak bir sunum oluşturmanızı sağlıyor. Sunumun her cihaz üzerinde görüntülenebilmesi ve içine yerleştirebildiğiniz linklerle etkileşimli bir paylaşma ve görüntüleme deneyimi yaşamanızı hedefliyor. 4 sunuma kadar ücretsiz kullanabileceğiniz FlowVella’nın sınırsız sunum hazırlayabileceğiniz paketleri ayda 5 dolardan başlıyor.

SlideShare

SlideShare, LinkedIn bünyesinde bir sunum paylaşım platformu. Farklı formattaki pek çok sunum SlideShare üzerinde paylaşılıp herkes açık bir sunum ve bilgi kaynağı olarak görüntülenebiliyor. Amaç, hızlı ve kolayca bir konu hakkında bilgi edinebilmek. Site üzerindeki sunumlar indirilebiliyor ya da başka sitelere gömülebiliyor.

ChartBlocks

ChartBlocks, kendi grafiklerinizi yaratıp paylaşmanızı sağlayan bir uygulama. Grafiğinizin tasarımını renk, boyut, yazı tipi vb. açılardan kontrol etmenize olanak veriyor. Gerekli veriyi istediğiniz pek çok ortamdan çekip grafiğinizi bir siteye gömebiliyor ya da sosyal ağlarınızda entegre bir şekilde paylaşabiliyorsunuz. 30 grafiğe kadar ücretsiz kullanabileceğiniz ChartBlocks’ta daha fazla grafik oluşturmanın ve ek hizmetlerinin aylık ücreti 8 ile 65 dolar arasında değişiyor.

SlidesCarnival

SlidesCarnival, PowerPoint ve Google Slaytlar için ücretsiz tema ve şablonlar bulabileceğiniz bir platform. Şablonları farklı kategoriler altında sunan sitede arama motoru yardımıyla da size en uygun şablonu bulabiliyorsunuz. Görsellerin hitap ettiğiniz kitlenin dikkatini tutacağına ve tasarımın içeriğinizi daha anlaşılır kılacağına inanan SlidesCarnival, çok sayıda şablonu tamamen ücretsiz bir şekilde sunuyor ve başkalarıyla farklı formatlarda paylaşmanıza olanak veriyor.

Prezi

Prezi, sunum formatını slaytlardan farklı bir pencereye taşıyan bir araç. Seyircilerinizi adım adım bir yolculuğa çıkarmışsınızcasına bir formatta sunum hazırlıyor. Bu farklı formatıyla PowerPoint’le çok karşılaştırılan Prezi, öyküleştirilmiş anlatımıyla daha ilgi çekici ve inandırıcı sunumlar oluşturduğunu iddia ediyor. Herkese açık sunumları ücretsiz oluşturabildiğiniz Prezi’nin daha kapsamlı paketleri ayda 5 dolardan başlıyor.

Infogram

Infogram; grafik, çizelge, tablo, harita gibi farklı ve ayrıntılı görseller oluşturmanızı kolaylaştıran bir uygulama. Programlama ya da tasarım bilmenize gerek kalmadan profesyonel görünen etkileşimli infografikler yaratmanızı sağlıyor. İnfografiklerinizi farklı formatlarda paylaşabiliyor, gömebiliyor, indirebiliyorsunuz. 10 projeye kadar ücretsiz bir kısıtlı paketi olan Infogram’ın daha kapsamlı paketlerinin ücreti ayda 19 dolardan başlıyor.

Haiku Deck

Haiku Deck; web, iPad ve iPhone için geliştirilmiş bir sunum hazırlama aracı. Bünyesinde pek çok yazı tipi, tasarım, şablon, filtre ve fotoğraf barındırıyor. Sunumlarınız bulutta saklanıyor ve böylece internete bağlı her cihazla kolayca paylaşılabiliyor. Sunum hazırlama sürecinizi olabildiğince kolay ve eğlenceli bir hale getirmeye çalışan Haiku Deck’in aylık ücreti hizmetlerinin çeşitliliğine göre 8 ile 30 dolar arasında değişiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.