Yazılım ve tasarımcıların etkileşimli arayüzler üzerinde beraber çalışabildiği platform: Haiku

Yazılım ve tasarımcıların etkileşimli arayüzler üzerinde beraber çalışabildiği platform: Haiku

Tasarımcı ve yazılımcıların birlikte iş yapabilmeleri oldukça zordur. Bu zorluğu kendi alanlarında yaşadıkları gibi proje yöneticileri de bir çok açıdan deneyimliyordur. Beraber çalıştığım yazılımcılardan en çok duyduğum şeylerden biri "bunu öyle havalı tasarlamışlar ama biz bunu öyle yapamayız ki!" gibi isyan cümleleri oluyor ve gerçekten de sonuçta ortaya çıkan şey tasarımcının hayal ettiği şeyin "mümkün" olan kısmı kadar oluyor. (Çok deneyimli tasarımcı ve yazılımcıları konunu biraz dışında tutabilirsiniz.)

Haiku, oldukça derin bir problem olan bu "uyum problemini" çözmeye çalışan yeni bir platform. Platformun kurucularından Zack Brwon vizyonlarının aynı varlıkları, aynı iş akışlarını, aynı pikselleri kullanarak herkesin birlikte çalışabileceği yaratıcı bir ortam sağlayarak tasarım ve geliştirme ekipleri arasındaki sürtüşmeyi gidermek olduğunu belirtiyor.

Oldukça temiz ve kullanışlı bir arayüze sahip olan Haiku'yu tek satır kod ile geliştiriciler, üzerinde çalıştıkları projeye entegre edebiliyor. Tasarımcıların platform üzerinde yaptıkları her değişiklik anında projeye yansıyor ve geliştirici aynı kod tabanında bu değişimleri inceleyebiliyor.

Hareketli, etkileşimli kullanıcı arayüzleri hazırlıyorsanız hem web hem de mobil arayüzlerde Haiku hayat kurtarıcı bir rol izleyebilir.

Haiku ile karşılaştırıldığı zaman etkileşimli tasarımlar üretme konusunda oldukça başarılı Principle ile rakip bir ürün diyebiliriz fakat şu anda beta olmasına rağmen kod çıktısı vermesi gibi güzel artıları bulunuyor.

Sketch ve React ile çalışıyor olması, beta sürümü olduğu için şu anda ücretsiz olarak sunulması gibi artıları bulunuyor. Beta sonrası fiyat konusunda henüz bir bilgi paylaşılmamış. Aylık abonelik olabileceği gibi tek seferlik bir fiyat da belirlenebilir.

Eğer Haiku beneri bir ürün kullanıyorsanız bu ürünü test edip yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.