Microsoft'tun, 500 milyon dolarlık kaynak ayırdığı girişim programı: Microsoft for Startups

Microsoft'tun, 500 milyon dolarlık kaynak ayırdığı girişim programı: Microsoft for Startups

Birçok kurumsal şirket ile karşılaştırıldığında, girişimlerin daha çevik ve hızlı yapıları olduğu gözlemleniyor. Şirket kültürlerinin bir parçası olan bu özellikler, çoğunlukla inovatif ve yıkıcı teknolojilere odaklanan bu girişimlerin devrim yaratan ürün ve hizmet yaratmaları için oldukça mühim. Ancak tüketicide güven oluşturmak, marka yaratmak ve pazar payını büyütmek girişimlerin tek başlarına aşabilecekleri zorlayıcı bir duvar. Bu durumda ise, son yıllarda kurumsal şirketlerin ya da yatırımcıların sermayeleri ve güven veren isimleri kaldıraç görevini üstleniyor.

Bu konuda somut adım atan şirketlerden biri olan Microsoft, önümüzdeki iki yıl içinde 500 milyon dolarlık kaynak ayırdığı programı „Microsoft for Startups“ı duyurdu. Programın en güçlü yanı, yerel ve küresel ekosistemlerde Microsoft’un kendi satış ekibinin girişimleri destekleyecek olması. Yani, girişimlerin büyümesine büyük katkı sağlayabilecek program, ortak satış sözleşmeleri sunacak.

Program, BizSpark'ın yerini alacak

Microsoft for Startups, girşimlerin büyümesi için ücretsiz hizmetler sunarak, Azure bulut bilgi işlem platformunu kurmalarını teşvik eden mevcut program BizSpark'ın yerini alacak. Öte yandan, girişimler Office 365 ve Microsoft Dynamics 365 de dahil olmak üzere şirkete ait iş uygulamalarına erişebilecekler.

Microsoft açısından ise program, yeni şirketlerin hizmetlerini kullanarak büyümek ve özellikle de bulut bilişiminde olmak üzere şirketin kendi ürünlerinin kullanımının arttırılası için önemli.

Bu arada, Microsoft'un özellikle geliştiriciler için fiziksel ortamlar sağladığı Microsoft Reactor'lere yeni lokasyonlar ekleyeceğini paylaşalım. Microsoft, önümüzdeki ay boyunca, Londra, Sidney, Tel Aviv, Berlin, Şanghay ve Pekin'deki yeni Microsoft Reactor'lerinin kapılarını açacak. Çoğunlukla teknik konularda yapılan etkinliklere ev sahipliği yapan merkezler şu anda New York, San Francisco, Seattle ve şirketin merkezi Redmond'ta bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.