Kripto para piyasaları toparlanma sinyalleri veriyor

Kripto para piyasaları toparlanma sinyalleri veriyor

Son iki gündür kripto para piyasaları işlem hacimleri düşük olmasına rağmen, kısa dönem için olumlu sinyaller veriyor. Bitcoin dün 9 bin dolar sınırını kısa bir süreliğine geçti ve şu sıralar 8800 dolardan işlem görüyor. Ancak daha önemli psikolojik sınır olan 10 bin doları geçemedi. Şimdilik analistler yükselişi istikrarlı ve güvenilir görüyor. Geçen haftanın başında bitcoin 6500 dolara inmişti. Şimdilik 8 bin dolar üst seviyelerinde tutunum ara ara 9 bin dolar sınırına yükselişler sergilemeye devam ediyor.

Bütün kripto paralarda bitcoine paralel düzelmeler yaşanıyor ancak hepsinde genel bir hacim düşüklüğü mevcut. Bitcoin 10 bin dolar psikolojik sınırını geçmek istiyor ve orada tutunmak istiyorsa daha fazla işlem hacmine ihtiyacı var demektir.

Bitcoin bir yatırım aracı olarak vadeli sözleşmeler ile kurumsal yatırımcılara da bir ürün olarak sunulmuş olsa da henüz geleneksel yatırımcıları kendine çekmeyi başaramadı. Dünyanın en büyük bankalarından biri olan JPMorgan, geçtiğimiz günlerde yayınladığı “JPMorgan Perspektifleri: Kripto para birimlerini, teknolojilerini, uygulamalarını, sorunlarını çözmek” isimli yayında yatırımcıların küresel portföylerini geliştirmede bitcoin ve diğer kripto paraların önemli bir yer teşkil edeceğini belirtti. Raporda, kripto parların fiyatları ve teknolojik gelişmeleri arasındaki korelasyon incelenmiş ve varlıkları çeşitlendirerek yatırım riskinin en aza indirilebileceği vurgulanmış.

Geleneksel yatırımcıların kripto para piyasaları ile JPMorgan’ın yayını gibi yayınlar vasıtası ile tanışması, vadeli sözleşmeler gibi ürünler vasıtası ile orta vadede bitcoin ve diğer kripto paraların fiyatlarını yukarı taşıyacak gibi görünüyor.

Ethereum, Ripple ve Bitcoin-cash gibi öncü alternatif kripto paralar ise bitcoinin yükselişini takip ediyorlar. Ethereum 1000 dolar psikolojik sınırına yaklaşmak için momentum yaratmaya çalışıyor ancak onunda işlem hacmi düşük kalıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.