API yönetimi için yerli alternatif: Apinizer

Şubat ayının başında API’larını denetlemek isteyenler için yeni alternatif olan ApiSpotter'dan sizlere bahsetmiştik. Bugün ise yine API'ya odaklanan yeni bir yerli girişim ile karşınızdayız. Yerli bir API yönetim platformu olarak hizmet veren Apinizer, servis odaklı mimari, kurumsal mimariler ve kurumsal Java teknolojileri konularında özel çözümler sunan SOAGEN Teknoloji'nin bir ürünü.

Mustafa Halil Yıldız ve Ertuğrul Aslan tarafından 2014 yılında kurulan SOAGEN Teknoloji, toplamda 6 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Yaklaşık 1 yıl önce kullanıma sunulan Apinizer, yüksek performanslı, düşük gecikmeli ve ölçeklenebilir bir API yönetim ürünü.

ilk sürümü açık kaynak kodlu Java teknolojileri kullanarak 1,5 sene içinde geliştirilen Apinizer, dış kaynaklı benzerlerine yerli ve milli bir alternatif olma amacı ile geliştirildi. Apigee, WSO2, Kong, MuleSoft, Akana, CA Technologies, IBM DataPower Gateway, ve Oracle API Gateway gibi rakiplere sahip olan Apinizer, sahip olduğu bütün verileri tam metin araması yapılabilecek şekilde saklayabiliyor.

Öğrenmesi, uygulaması, ölçeklendirmesi, yönetmesi ve izlemesi kolay bir platform olması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Apinizer, kısa bir süre içinde kurulum yapılarak kullanıma hazır hale gelebiliyor. Kullanıcılarına düşük maliyetlerle yüksek performans vadeden API yönetim platformu, ürün satışı ve danışmanlık hizmeti üzerine kurulu bir gelir modeline sahip.

6 milyon TL'lik yatırım

Yüzde 25 pay karşılığında Infopark şirketinden 6 milyon TL'lik bir yatırım alan Apinizer, yatırımla yakaladığı ivmeyi yeni yatırımlarla birlikte devam ettirmeyi hedefliyor. Yeni yatırımları kolaylaştırmak için şirket yapısını değiştiren Apinizer'ın çalışmalarına kısa bir zaman içinde yeni bir firma çatısı altında sürdürmeye başlayacağını da ekleyelim.

Kurumunuzda kaç tane Web Servis çalıştığını biliyor musunuz sorusundan tutun da Web Servislerinizin sadece belirlenen saatler ya da sadece belirlenen IP'ler için çalışmasını sağlayabiliyor musunuz gibi sorulara kadar pek çok önemli soruya cevap bulan Apinizer, kısa vadede yurt içi pazarda bilinirliği yüksek, güvenilir bir marka yaratarak kendi kulvarındaki yabancı rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.