API'larını denetlemek isteyenler için yeni alternatif: ApiSpotter

API'larını denetlemek isteyenler için yeni alternatif: ApiSpotter

API'ları istenilen zaman aralıklarıyla otomatik olarak test eden bir hizmet olarak karşımıza çıkan ApiSpotter, 1 Şubat itibariyle kullanıma sunuldu. API'ları belirlenen kurallara göre başarılı veya hatalı olarak raporlayan ApiSpotter, Çağlar Çakar tarafından kuruldu.

Yaklaşık 5 ay içinde Ruby on Rails ile geliştirilen ApiSpotter, şu an için 6 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. API'larının düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmak isteyenlerin imdadına yetilen ApiSpotter'ın rakipsiz bir platform olmadığını da belirtelim.

API testleri için kolay bir çözüm sunuyor

Runscope, APIMetrics ve APIFortress gibi önemli rakiplere sahip olan ApiSpotter, hedef kitlesindeki farklılık sayesinde rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyor. Rakipleri daha çok kurumsal firmalara ulaşmayı hedefleyen ApiSpotter'ın hedef kitlesi ise girişimler.

Basic, Advanced, Premium ve Enterprise olmak üzere 4 farklı paket sunan ApiSpotter, 5 dolardan başlayarak 300 dolara kadar çıkan fiyat seçeneklerine sahip. ApiSpotter'ın önümüzdeki günlerde projeye Swagger tarzı bir API dokümantasyonu olarak kullanabilme özelliği getireceğini de ekleyelim. Böylece backend developerlar API'ları ekleyip tek bir link ile paylaşabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.