Instagram Hikayeler'de ekran görüntüsü alındı bildirimini nasıl engellersiniz?

Instagram Hikayeler'de ekran görüntüsü alındı bildirimini nasıl engellersiniz?

Instagram geçtiğimiz hafta yayına aldığı bir güncellemeyle Instagram Hikayeler'de ekran görüntüsü alındığında kullanıcılara bildirim göndermeye başladı. Bundan sonra birinin hikayesinin ekran görüntüsünü aldığınızda, Instagram bu durumu hikayenin sahibine bildirecek.

Eğer hikayenizin ekran görüntüsünü kimin aldığını merak ediyorsanız, hikayenizin kimler tarafından görüntülendiğine bakmanız yeterli. Zira bu kısımda hikayenin ekran görüntüsünü alan kullanıcıların yanında küçük bir yıldız beliriyor. Üstelik Instagram bu yıldızın ne anlama geldiğini küçük bir not ile açıklıyor.

Bu arada Instagram'ın ekran görüntüsü alan kullanıcıları uyardığını da hatırlatalım. Bu konuda kullanıcıları sadece bir kere uyaran sosyal ağ, kullanıcılara bir sonraki ekran görüntüsü alma girişimlerinde hikaye sahibinin bu durumdan haberdar olacağını belirtiyor.

Eğer ekran görüntüsü alma alışkanlığınızdan vazgeçemiyorsanız, Instagram'a yakalanmadan bu alışkanlığı sürdürmeniz mümkün. Zira  Twitter'daki birkaç kullanıcı şimdiden Instagram'ı kandırmanın yollarını buldu bile. Bu yollardan biri ekran görüntüsü almadan önce telefonunuzu uçak moduna almak. Böylece aldığınız ekran görüntüsü Instagram'ın uyarı sistemini tetiklemiyor. Bu konuda bir diğer çözüm önerisi ise Instagram'ın web sitesinden Hikayeleri indirmek olarak öne çıkıyor. Bu iki seçeneği denemek istemiyorsanız Story Reposter'ı kullanarak Instagram'a yakalanmadan Hikayeleri indirmeniz mümkün.

Bu arada Instagram'ın bu özelliği yavaş ve kademeli olarak kullanıcılara açacağını belirtelim. Zira şu an Türkiye'de bir çok kullanıcı bu özellikle karşılaşırken, Webrazzi ekibinden bir kaç kişi bu özelliğe henüz kavuşmuş değil.

Instagram, bir süredir kullanıcı aktivitelerine odaklanmasıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ay Hareket Durumunu Göster özelliğini yayına alan şirket, Instagram kullanıcılarının mesajlaştıkları kullanıcıların en son ne zaman Instagram’da aktif olduğunu da görebilmesini sağlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.