Çocuklara algoritma ve yazılım öğreten ücretsiz platform: Algo Dijital

Çocuklara algoritma ve yazılım öğreten ücretsiz platform: Algo Dijital

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı - TEGV, Google.org desteğiyle çocuklara algoritma ile yazılım öğretmek ve çocukların dijital becerilerini geliştirmek amacıyla "Algo Dijital" adında yeni bir proje geliştirildi.

Kodlamanın temelinde yatan algoritmik düşünme ve sorun çözme becerisini çocuklarda geliştirmek ve neden sonuç ilişkilerini daha iyi kurabilmelerini sağlamak için geliştirilen Algo Dijital platformu ve platformda bulunan "Gezegen Gezgini" oyunu I-AM Istanbul tarafından tasarlandı.

Gezegen Gezgini adlı oyunda blok tabanlı kodlama sistemi kullanılmış. Oyunun genel mekaniğini kurgularken uzun vadeli hedefler gözetildiği için oyunun ilerleyen bölümlerinde çocuklar kendi kodlarını yazmaya başlayabiliyorlar.

Algo Dijital platformunun belki de en güzel yanı ücretsiz olması, bu sayede birçok çocuk dijital dünyaya kolay ve hızlı yoldan giriş yapabilecek. TEGV gönüllüleri ise projenin eğitimlerini alarak çocukların gelişimine katkı sağlayacak. Ayrıca bütün TEGV noktalarında uygulanacak projenin üç yılda 2 binden fazla gönüllüye ulaşması hedefleniyor.

Oyunun eksik olan kısımlarına gelirsek; komut veren ana karakterin komutları hızlıca geçiyor, üstelik yazılar küçük puntoyla yazıldığı için onların okunması küçük çocuklar için kısmen zorlayıcı olabilir gibi görünüyor. Ayrıca komutları sürükleyip bırakmak da kimi zaman zorlaşabiliyor.

Algo Dijital'in amacını düşündüğümüz zamansa bu eksikler çok büyük bir önem taşımıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.