Facebook'un kurucularından Eduardo Saverin'in yatırım fonu 360 milyon dolar topladı

Facebook'un kurucularından Eduardo Saverin'in yatırım fonu 360 milyon dolar topladı

Facebook'un kurucularından Eduardo Saverin tarafından kurulan yatırım şirketi B Capital Group, ilk yatırım fonunu 360 milyon dolarla kapattı.

Küresel olarak yatırım yapmayı amaçlayan, ancak öncelikli olarak Asya'daki yatırımlara odaklanmak isteyen fon, 2016'da 140 milyon dolarlık bir yatırım yapmak istemişti. O dönemde Saverin ve fon kurucularından Raj Ganguly de "B Capital'in dostları"na gönderdiği bir mektupta, hedeflenen yatırımın yaklaşık yüzde 60'ını yaptıklarını yazmıştı. Fakat bunun şaşırtmaca olduğu ortaya çıktı.

Raj Ganguly yaptığı açıklamada B Capital Group'un gelecek hedeflerini de açıkladı. Son 20-25 şirkete yatırım yapma planından sapmadan, portföy şirketlerine ek sermayeyi desteklemeye devam edeceklerini belirten Ganguly, son yatırım rakamını "hedeflerinin ötesinde" olarak nitelendirdi.

2015 yılında kurulan ve The Boston Consulting Group'un da desteklediği B Capital Group, sağlık, finansal hizmetler, endüstriyel ürünler, ulaşım ve tüketici desteği de dahil olmak üzere büyük sanayileri dönüştüren teknolojiler üzerinde duruyor.

B Capital Group'un hedefi her ne kadar Asya olsa da daha önce ABD ve Avrupa'da yaptıkları yatırımlar da bulunuyor. Daha önce sizlere aktardığımız otonom araç yazılım girişimi AImotive'in de aralarında bulunduğu 13 yatırımı bulunmakta.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.