Winklevoss kardeşler: 1 bitcoin 320 bin dolar olacak

Winklevoss kardeşler: 1 bitcoin 320 bin dolar olacak

Bitcoin son birkaç aydır zorlu yollardan geçiyor olsa da ona inananlardan eksilen pek bir şey yok. Facebook davasından aldıkları uzlaşma bedelini tamamen bitcoine yatıran ve bundan bir servet elde eden meşhur Winklevoss ikizleri gibi.

Tyler ve Cameron kardeşler bitcoinin 40 kat daha değerleneceğine inanıyorlar. CNBC'ye verdikleri bir röportajda Cameron, son birkaç haftadaki kötü performansa rağmen bitcoinin hala değerinin çok çok altında olduğunu belirtirken; Tyler’ın, bitcoinin potansiyelini göremeyenler hayal gücü yoksunluğundan acı çekenler sözleri ise bu konuda ki kararlı duruşlarını resmeder gibi.

İnsanlar hala kripto paraları kişiden kişiye alışverişlerde kullanılması üzerine yorumlamaya çalışıyor. Oysa sürücüsüz bir aracın başka bir sürücüsüz araca ödeme yapması gibi, makinelerin kendileri arasında finansal alışverişler yapması çok uzak bir gelecek değil ve bu gelecekte kripto paralar kullanılacak, sözleri ikizlerin en öne çıkan argümanı.

Kripto paraların aşırı oynak fiyatları insanların, bırakın günlük alışverişlerde ticarette bile kullanamamasına neden oluyor. Dolar karşısında sürekli değeri yükselen birşeyi elinde tutmak yerine kim harcamak ister ki?

Fiyatların bu oynaklığı işlem yoğunluğuna neden oluyor ve işlem ücretlerinde de artışlar oluyor. Yararları tartışmalı lightning network testlerinin bitmiş olmasına rağmen bitcoinin geleceğini kurtarmak için ne zaman devreye girecek pek bir bilgi yok. Main net açık durumda ama çoğunlukla hem meraktan hem de bu işe erken girmek isteyenlerin açtığı lightning node'lar şimdilik main neti bile test nete çevirmiş durumda. Bazılarının savunduğu gibi lightning network bitcoini daha da merkezcil bir hale getirip Sathoshi’nin prensiplerinden tamamen kopartacak mı hep beraber göreceğiz. Prensiplerden ilk anonimlik gitti daha sonra neredeyse bedava olan işlem ücretleri fikri. Lightning network node'ları da bir süre sonra merkezi bankalara dönüşürse bitcoin yerini çok daha iyi altyapısı olan kripto paralara bırakabilir.

Vitalik’in merkezcil olmayan uygulamalar fikrini ilk bitcoin üzerinde geliştirmek istemesini ama ana geliştiriciler reddedince Ethereum’u geliştirmeye başladığını yazının sonunda hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.