Rusça öğrenmek isteyenler için Duolingo Türkçe-Rusça eğitimini açtı

Rusça öğrenmek isteyenler için Duolingo Türkçe-Rusça eğitimini açtı

Geçtiğimiz Temmuz ayında 25 milyon dolar yatırım alan dil öğrenme uygulaması Duolingo, Türkçe konuşan kullanıcılarına özel yeni bir dil seçeneği ile karşımızda. Bugüne kadar Türkçe konuşan kullanıcıları için sadece İngilizce ve Almanca dillerini öğrenme şansı tanıyan uygulama, Türkçe - Rusça eğitimini kullanıma sundu.

Türkçe bilenler için Rusça seçeneği 9 Şubat tarihinde tüm Duolingo kullanıcıları için sunuldu. Daha önceki dönemlerde Rusça seçeneği için bir sayfa da açan Duolingo'nun 23 bin 570 kullanıcısı "Türkçe bilenler için Rusça" dil eğitimini bekliyor. Kısacası ülkemizde 8,2 milyon kullanıcıya sahip olan Duolingo, İngilizce ve Almanca'nın ardından Türkçe konuşan kullanıcılarına Rusça da öğretecek.

Sırada Fransızca var

Oyun tarzında derslere günde 5 dakika ayırarak Rusça öğrenme imkanı sunacak olan Duolingo, Türkçe bilen kullanıcıları için farklı dil eğitimleri üzerinde de çalışıyor. Rusça'nın ardından Fransızca üzerinde çalışacak olan Duolingo, ilerleyen dönemlerde Türkçe konuşan kullanıcıları için Fransızca seçeneğini de sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.