Webrazzi Arena 2017 ikincisi Codela'nın öne çıkan yeni özellikleri

Webrazzi Arena 2017 ikincisi Codela'nın öne çıkan yeni özellikleri

Webrazzi Summit 2017'de düzenlediğimiz girişim sunum seansı Webrazzi Arena 2017'de 2. olan Codela, yeni özellikleri ile karşımızda. Hatırlatmak gerekirse Codela, yazılım geliştirici pozisyonuna başvuran adayların teknik bilgilerini, online kodlama mülakatlarıyla ölçerek otomatik olarak değerlendiren bulut tabanlı bir platformla hizmet veriyor.

Kısacası Codela sayesinde şirketler, yazılımcı adaylarının teknik yeteneklerini otomatik olarak ölçerken, yazılımcılar da programlama yeteneklerini ücretsiz olarak geliştirebiliyor. Yenilenen Codela geçtiğimiz günlerde yazılımcı adaylarına daha güçlü destek verebilmek için şirketlere özel sayfalar yaratmaya başladı.

Üniversiteliler ile şirketler arasında köprü olmayı hedefliyor

Özel sayfalar sayesinde programlama yeteneklerini kodlama sorularıyla geliştiren yazılımcılar ve üniversite öğrencileri artık mülakata girecekleri şirketler hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar. Ayrıca o şirketlerde daha önce sorulmuş olan mülakat sorularını da çözerek mülakatlara daha başarılı bir şekilde hazırlanabiliyorlar.

İlk etapta pek çok yazılımcının hayali olan Amazon, Facebook, Google ve Microsoft gibi önemli firmaların mülakat sorularına yer veren Codela, Türk ve global pek çok şirkete yer vermeye de hazırlanıyor. Örnek olarak Google'ın sorularına buradan ulaşabileceğinizi belirterek devam edelim Codela online servisini etkinliklerle offline'a da taşımayı amaçlıyor. Yazılımcı olmaya hazırlanan üniversite öğrencileriyle şirketler arasında bir köprü olmayı da hedefleyen girişim, ülkemizin her yerinden 35’e yakın kampüsten seçtikleri temsilcilerle tüm ülkede etkinlikler organize etmeye hazırlanıyorlar.

Kodlama yarışmaları başlıyor

Kodlama yarışmaları düzenlemek için çalışmalarına da başlayan Codela'nın 1 Şubat’ta beta olarak açılan ilk yarışması ise odağına JavaScript’i alıyor. Kodluyoruz’la partner olarak çalışmalarına devam da eden Codela, Re:Coded’a destek vermeye başlıyor.

Alexandra Clare ve Marcello Bonatto tarafından kurulan Re:Coded, mülteciler başta olmak üzere zor durumdaki kitlelere kodlamayı ve gerekli diğer yetenekleri öğreterek ekonomik açıdan kalkınmalarını hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.