Bitcoin dibi gördü mü?

Hemen belirtelim bu yazıyı yazarken bitfinex borsasında bitcoin 8,100 bin dolar civarlarında işlem görüyor. 200 günlük hareketli ve 5 günlük hareketli averajı (MA) dün öğleden sonra geçen bitcoin, 8,400 dolara kadar çıktı.

CoinMarketCap'in verilerine göre bitcoinin toplam pazar değeri bir günde yüzde 26 arttı ve fiyatı ise 6 bin dolar sınırından yüzde 38 yükseldi.

Bitcoinin bu yükselişin, önceki gün ABD senatosunda Menkul kıymetler Borsa başkanı ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu başkanının kripto paralar ile ilgili verdikleri ifadelerden sonra başladığını sizlere aktarmıştık. Yatırımcılar, kongre üyelerinin blok zinciri teknolojisinde bir gelecek gördüğüne inanıyor. Toplantı sofistike ve konuyu önyargısız inceleyen konuşmaların olduğu bir düzende geçti. Teknik incelemeler bu haberlerle bitcoinin dibi gördüğünü bildiriyor.

Bitcoin 8 bin doları geçti ama aşağı yönlü trend çizgisinden henüz kurtulamadı.

Ama günlük göreceli güç endeksi (RSI) aşırı satış alanından çıkıyor ve düşüş eğilimini aşıyor.

Haftalık grafiklerde 5 günlük MA ve 10 günlük MA hala düşüş trendini işaret ediyor. Bu hareket trendinde devam ettiği ve 10 günlük hareketli averajı (10-MA) geçtiğinde 10 bin doları görmesi çok zor değil ancak 10 günlük averajın üzerinde tutunmayı başaramazsa ve 200 günlük hareketli averaja yaklaşır ve altına inerse 5 bin dolar seviyelerini görmesi bu sefer çok zor olmayacak.

Not: Yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.