Google 2017'de siber güvenlik yarışmaları için 3 milyon dolar ödedi

Google 2017'de siber güvenlik yarışmaları için 3 milyon dolar ödedi

Yazılımdaki ufak bir açığın şirketlere ne maliyeti olabileceğini defalarca gördük. Bu noktada en küçük açık bile bırakmamayı hedefleyen Google siber güvenlik yarışmaları için yaklaşık 2,9 milyon dolarlık ödül verdiğini açıkladı.

Ödüller, hatanın türüne ve harcanan zamana bağlı olarak 500 dolar ile 100 bin dolar arasında değişkenlik gösteriyor. Bu konuda karşımıza Vulnerability Research Grants Program ve Patch Rewards Program da dahil olmak üzere bir dizi yarışma çıkıyor. Google bunlardan ilkinde, 2017'de dünya çapında 50 araştırmacıya 125 bin dolar ödedi; ikincindeyse ise açık kaynak yazılımdaki güvenliği artırmak için toplam 50 bin dolar ödedi.

Yılın en büyük ödülü ise Android Security Awards'ın bir parçası olarak, Pixel telefon kullanımını izlemek için ödenen 112 bin 500 dolar oldu. Bu denli büyük bir meblağ ve hata avcıları, yazılım güvenlik ekosisteminde kilit rol oynuyor ve hackerlar bunları kullanmadan önce, ortaya çıkabilecek en zayıf noktaların bir kısmını bulmalarına yardımcı oluyor.

Bu nedenle Google, siber güvenlik yarışmalarını genişletmeye devam ediyor ve ihtiyaç duyulduğunda daha fazla insanın dahil olmasını sağlamaya yönelik ödüllendiriyor. Mesela Google, geçen yıl bu alandaki en yüksek ödülü 30 bin dolardan 150 bin dolara çıktı. Bu da araştırmacıları yaptıkları iş konusunda motive ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.