Dolandırıcılar şimdiden sahte KodakCoin satmaya başladı

Dolandırıcılar şimdiden sahte KodakCoin satmaya başladı

Kodak şirketinin planladığı ICO’dan da önce çeşitli sahte web siteleri ve Facebook hesaplarından kendi kripto paralarını KodakCoin olarak gösterip dolandırıcık yapmaya çalıştıklarına dair bir uyarı yayınladı.

Potansiyel yatırımcılara e-posta yolu ile giden uyarı, dün ABD senatosunda Menkul Kıymetler ve Borsa başkanı Jay Cayton’un ICO'lar üzerine ifade vermesinden bir süre önce yayınlandı. Geçtiğimiz 2017 yılında 3,7 milyar dolar fon toplamayı başarabilen ICO'lar, düzenleme taraftarlarının şüpheleri ve dikkatlerini üzerine çekmiş belli ülkelerde yasaklar getirilmesine de yol açmıştı.

130 yaşındaki şirketin geçen hafta KodakCoin potansiyel yatırımcılarının akreditasyon süreçlerinin biraz daha uzayabileceğini açıklaması ile hisseleri yüzde 13’lük bir değer kaybı yaşadı. KodakCoin ICO'su ile 40 binin üzerinde yatırımcı ilgileniyor.

Kodak’ın bu planı yatırım çevrelerinde farklı tepkilere de neden oluyor. Bazıları şirketin hisse değerini arttırmak için blok zinciri trenine bindiğini iddia ediyor. Kodak ICO'su için, paparazzi fotoğraflarını blok zincire bağlayarak sahibine fotoğrafı her yayınlandığında telif ödenmesini sağlayan bir girişim ile ortaklık kurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.