Kodak ICO planladığını duyurdu, hisseleri yüzde 117 değer kazandı

Kodak ICO planladığını duyurdu, hisseleri yüzde 117 değer kazandı

Kodak, dün yaptığı bir açıklamayla fotoğrafçıların ve ajansların fotoğraf haklarının yönetimini daha fazla kontrol altına alabileceklerini sağlayacak, "fotoğraf merkezli bir kripto para geliştirmek için Wenn Digital ile anlaşma yaptığını duyurdu.

1888 yılında kurulmuş olan bir zamanların fotoğrafçılık devi Kodak'ın bu projeyi duyurmasıyla beraber hisseleri ciddi bir değer kazanmaya başladı. Şu anda bu haberi yazarken Kodak hisseleri yüzde 117 değer kazanarak 6,80 dolardan işlem görüyordu. Görünüşe göre son günlerin popüler gündem maddesi olan kripto paralar Kodak'ın da işine yaradı.

Blockchain teknolojisi kullanılarak geliştirilecek olan ve KODAKOne adı verilen platform fotoğrafçılara, yeni çalışmalarını ve arşivlerindeki çalışmalarını ekleyebilecekleri, lisanlayabilecekleri ve şifrelenmiş bir dijital hak sahipliği kazanabilecekleri bir ortam sağlamayı amaçlıyor. KODAKCoin ile amatör ve profesyonel fotoğrafçıların lisansladıkları çalışmalarından para kazanmaları ve tüm süreci blockchain ile güvence altında tutmayı amaçlıyor.

Şu anda özellikle lisanlı fotoğrafların lisans ödemesi yapılmadan kullanılması gibi büyük bir problemi de çözmeyi amaçlayan KODAKOne platformu bunu da IP bazlı takipler yaparak sistemlerinde şifrelenmiş olan fakat lisansı ödenmeden kullanıldığı tespit edilen bir fotoğraf tespit ederse sistem fotoğrafçının bu kaybını KODAKCoin ile karşılamayı amaçlıyor.

31 Ocak 2018'de başlatılması beklenen ICO'nun ABD, Kanada ve diğer seçilmiş ülkelerden sadece "lisanslı" yatırımcılara açık olacağı söyleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.