Bütün birikimlerini kripto paralara yatıran 18 yaşındaki milyoner

Bütün birikimlerini kripto paralara yatıran 18 yaşındaki milyoner

Henüz 15 yaşında Coinbase kripto para borsasında hesap açması bile mümkün değilken, Eddy Zillan 2015 yılında Kraken kripto para borsasında hesap açıp ilk 100 dolarlık yatırımını ethereum alarak yaptı.

O dönemde uyuşturucu ve yasa dışı bir çok ürünün satıldığı SilkRoad isimli siteden dolayı kripto paralara şüpheyle yaklaştığını anlatan Zillian, 2015 yılında kripto paralara yatırım yapmaya başladığında bu konuda yatırım tavsiyeleri bulmakta da zorlandığını belirtiyor.

2015 yılında kripto yatırımları üzerine ne YouTube kanalları ne de yatırımcı kitapları gibi ulaşılabilir bilgiler olmadığı için kripto paralar hakkında her şeyi kendi kendine öğrenen Zillian, ethereum satın aldığı 100 dolarının ertesi gün 110 dolara çıktığını görünce bu işte gelecek olduğunu fark etmiş. Ertesi gün bin dolar, ertesi hafta 5 bin dolar ve ondan sonraki hafta da 6 bin dolarlık alımlarla yatırımlarını bir anda artırmaya başlamış. Verdiği tenis derslerinden kazandıkları ve biriktirdiği toplam 12 bin doları kripto paralara yatıran Zillin; her şeyimi riske attım sözleri ile anlatıyor serüveninin başlangıcını.

Başlarda ailesi de duruma şüpheyle yaklaşsa da, Zillian’ın annesi daha sonraları oğluna destek olmaya başlamış ama babası o dönem yaptığı şeyin çok riskli olduğunu ve büyük kayıplar yaşayabileceğini anlatmak için sürekli oğluyla konuşuyormuş.

Birkaç ay sonra kazançları tavan yapmaya başlayınca, kripto forumlarından çıkmayan Zillian alternatif kriptolar ile günlük al-sat yapmaya başlamış. Çok hızlı geçen bir yılın sonunda kripto para portfolyo değerini 350 bin doların üzerine çıkartmayı başaran genç o yıllarda forumlarda diğer yatırımcılarla ve kripto para geliştiricileri ile yaptığı konuşma ve tartışmalarla yatırımlarını yönlendirmiş.

Çoğu kripto para yatımcısı gibi Zillian’ın da çok yüksek karlar yakalayabilmesinin en önemli etkeni tabii ki zamanlama. Şu an kripto para yatırımlarının toplam değeri 1 milyon doların üzerine çıkan Zillian, Ağustuos ayında 18 yaşına girmiş bir lise öğrencisi ve artık kripto ekosisteminde danışmanlık yapmaya başladı.

Şirketi CryptocurrencyFinancial, iş dünyası içerisinde ki yatırımcılara ve yeni yatırımcı olmak isteyenlere yatırım tavsiyeleri sunuyor. Ayrıca bu hafta; al-sat tüyoları, kripto para haberleri ve tavsiyeler gibi özellikleri olan Coinalert.ly uygulamasını piyasaya sürüyor.

Zillian, uygulamanın kripto para ekosistemine artan ilgiye rağmen yetersiz kalan bilgi kaynağı boşluğunu dolduracağına inanıyor. Özel kripto para yatırım danışmanlığı işlerinde müşterilerinden saatlik 250 dolar ücret alan Zillian, odaklandığı konunun şirketinin para kazanmasından ziyade kripto ekosistemine katkıda bulunmak olduğunu Business Insider'a belirtti.

View this post on Instagram

The canvas says it all🙌🏼

A post shared by Eddy Zillan (@eddy_zillan) on

Zillian kripto para ticaretindeki becerilerini başkalarının hizmetine açarak para kazanmayı düşünen ilk kişi değil elbette. Bu alanda bir çok zahmetsiz para kazanma sözü veren danışman mevcut ama Zillian, kendini daha çok yatırım tavsiyesi veren bir kişi yerine insanları kripto paralar konusunda eğiten bir kişi olarak görmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.