Online emlak danışmanı Yuvako, emlakçılıkta yapay zeka kullanımını devreye aldı

Online emlak danışmanı Yuvako, emlakçılıkta yapay zeka kullanımını devreye aldı

İlk olarak 2016 yılının Ekim ayında karşımıza çıkan online emlak danışmanı Yuvako, emlakçılıkta yapay zeka kullanımını devreye aldı. Alıcılara 3D sanal tur teknolojisi ile bakmak istedikleri evi gitmeden gezme imkanı veren Yuvako, kullanıcılarına en uygun evi makine öğrenme temelli yapay zeka ile bulmaya başladı.

Evini satmak veya ev almak isteyenlere modern ve dijital bir hizmet sunan Yuvako, yapay zekanın farklı sektörlerdeki kullanımına da oldukça başarılı bir örnek. Yapay zeka algoritması sayesinde alıcı adayı ile girdiği her etkileşimde onu daha iyi tanıyan ve beklentisine daha uygun evleri bulan girişim, binlerce benzer talebinin oluşturduğu büyük veri sayesinde yeni bir kişiye uygun olabilecek gayrimenkulleri normal emlakçılara göre çok daha hızlı şekilde belirleyebiliyor.

Yuvako’nun yapay zeka algoritması kendini güncel tutan ve detaylı veri havuzu içinde bir emlakçının yapması gereken tüm işleri çok daha hızlı ve verimli şekilde yapabiliyor. Yuvako'nun kullandığı yapay zeka algoritması bir kişinin talebini, hayat tarzını, nasıl yaşadığını, nasıl yaşamak istediğini ve neleri sevip sevmediğini öğrendikten sonra onun bir evi beğenip beğenmeyeceğini ziyaret öncesinde hesaplayabiliyor.

Zamandan tasarruf sağlayacak

Böylelikle alıcıların beğenmeyecekleri evleri gezerek vakit kaybetmesi engellenmiş olurken, hayallerindeki eve kavuşmaları da bir o kadar kolaylaşır. Tüm süreçler optimize edilerek alıcı ve satıcı için maliyetler ciddi anlamda düşüren Yuvako kurucu ortağı ve CEO’su Altay Tınar konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda yaptıkları araştırma sayesinde alıcıların yeni bir ev aramaya başladığında ne istediklerini aslında sadece yüzde 17 oranında bildiklerini gördüklerini dile getirdi.

Makine öğrenme tabanlı yapay zeka yazılımları sayesinde kullanıcılarının henüz farkında olmadıkları ihtiyaçlarını, somutlaştıramadıkları hayallerini ortaya çıkartabildiklerini de belirten Tınar, bu ihtiyaçları binlerce benzer alıcının büyük verisi üzerinden tahmin edebilen bir sistem ile çok daha kolay ve hızlı ilerlemenin mümkün olduğunun da altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.