16 yaşındaki yazılımcıdan dikkat çeken uygulama: Crypto Price Tracker

16 yaşındaki yazılımcıdan dikkat çeken uygulama: Crypto Price Tracker

16 yaşındaki Bangladeşli geliştirici Harshita Arora tarafından 28 Ocak’ta piyasaya sürülen Crypto Price Tracker uygulaması yayınlandığı gün, en çok indirilen finans uygulamalarında 2. sıraya yerleşti. Hali hazırda uygulama mağazalarında bir çok kripto para takip uygulaması mevcutken nerden çıktı sorusu akla geliyor. Arora 13 yaşında başlamış kod yazma serüvenine ve ilk uygulamasını bir grup arkadaşı ile yaz kampında tamamlamış.

CryptoPriceTracker uygulaması için geçtiğimiz Kasım ayında çalışmalara başladı ve sürecini Medium üzerinden paylaştı. İndirme fiyatı 8,99TL olan uygulama şimdilik iOS tabanlı ama Aurora yakın zamanda Android içinde bir sürümünü yayınlayacağını açıkladı.

Uygulamanın genel grafikleri alışık olduğumuz sıkıcı gri, beyaz tek düze kripto-finans uygulamalarından ziyade biraz daha modern ve üzerine çalışılmış. Grafiklerin tasarlanma süreçleri de ayrı blog yazıları olarak Medium’da mevcut. Uygulamanın on farklı dil desteği mevcut ve Aurora uygulamayı geliştirirken en sıkıcı kısmının yerelleştirme-dil desteği olduğunu itiraf ediyor.

Diğer fiyat takip uygulamalarına göre CryptoPriceTracker ilk açılışta bir hayli yavaş kalıyor. Açılış ekranına ne kadar çok kripto para eklenirse yavaşlık artıyor. Bu konuyu ön-bellekleme serverı olmayışı ile açıklayan Aurora en kısa zamanda network kodlarını yenileyip bir ön-bellekleme serverına yönlendirmeyi planlıyor. Telefon kilit ekranında iken uygulamaya erişmeye yarayan widget şu an için mevcut değil ama ilk gelecek güncellenme ile bu eksik de giderilecek.

Uygulama grafik anlamda birkaç hata daha barındırıyor. Bunlardan biri yükleme imlecinin telefon ekranına ortalanmamış olması. Hatadan çok dikkatsizlik gibi görünüyor.

Kripto paralara ilişkin grafiklere yaklaşma ve uzaklaşma özelliklerinde de buglar mevcut. İki kere ekrana dokununca yaklaşan grafik yaklaşılmak istenen yer yerine grafiğin okunamayacak ilgisiz kısımlarına geliyor.

Uygulama kullanıcı arayüzü ve kullanım rahatlığı olarak güzel bir uygulama, 16 yaşında Bangladeşli bir kız olarak AppStore’da finans kısmında 2.sıraya çıkmak Aurora’yı mutlu etmişe benziyor. Mevcut buglar ve yeni eklenecek özellikler 1.1 versiyonla güncellenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.