Girişim sermayesi fonu Mediterra Capital, GlassHouse'ı satın aldı

Girişim sermayesi fonu Mediterra Capital, GlassHouse'ı satın aldı

Türkiye ve EMEA bölgesinde veri yedekleme, arşivleme, depolama konularında nitelikli çözüm ve danışmanlık hizmetleri sunan GlassHouse Türkiye, 2011 yılından beri ülkemizde farklı sektörlere yatırım yapan Mediterra Capital tarafından satın alındı. Ülkemizde yaklaşık 1000 firmanın yedekleme ortamlarını destekleyen GlassHouse Türkiye, satın alımla birlikte yeni alanlarda ve pazarlardaki büyümesine devam etmeyi hedefliyor.

Bütünleşik altyapı, yazılım tabanlı veri merkezi teknolojileri ve yönetilen servisler alanlarında büyümeyi planlayan GlassHouse Türkiye, büyümenin yönetilmesi için yeni bir genel müdür de atadı. Şirketin büyümesini yönetmek üzere genel müdür olarak görevlendirilen Alp Bağrıaçık, GlassHouse Türkiye’nin, kamu ve özel sektörün tüm kurum ve kuruluşlarına hitap eden öncü çözüm ve hizmet portföyüyle ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğini dile getirdi.

Teknoloji alanındaki yatırımlar devam edecek

Ülkemizi bölgesel profesyonel hizmetler merkezi haline getirme hedefine dönük çalışmalarının ise her geçen gün büyüyerek süreceğini belirten Bağrıaçık, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hem özel işletmeler hem de kamu kuruluşlarının dijital bir dönüşümden geçtiğinin altını çizdi.

Mediterra Capital’in ortaklarından Orhan Ayanlar ise GlassHouse Türkiye’nin hisselerinin tamamının satın alınması ile Türkiye bilişim pazarına önemli bir yatırım yapıldığının altını çizerek, Mediterra Capital’ın önümüzdeki dönemde de teknoloji alanında yatırımlar yapmaya devam edeceğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.