E-ticaret için gümrük muafiyeti 30 eurodan 22 euroya düşüyor

E-ticaret için gümrük muafiyeti 30 eurodan 22 euroya düşüyor

Yabancı e-ticaret sitelerinden ithal olarak gelen ürünler için uygulanan gümrük muafiyeti yaklaşık 1 yıl 30 euroya düşürülmüştü. Bugün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre 30 euro olan e-ticarette gümrük muafiyeti 22 euroya düşürüldü.

Yurt dışı alışverişte gümrük muafiyetindeki değişim

2016 yılının Aralık ayında 75 eurodan 30 euroya kadar düşürülen yurt dışındaki e-ticaret siteleri arayıcılığıyla sipariş edilen ürünlere yönelik gümrük muafiyet oranı, yurt dışından alışveriş yapan pek çok kullanıcıyı üzmüştü. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgilere göre muafiyetin 22 euroya düşürülme kararı Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunuldu.

Geçtiğimiz dönemlerde oldukça yüksek olmasına karşın yaklaşık bir yıl içinde 22 euroya kadar düşürülen gümrük muafiyeti,  Avrupa Birliği ülkelerinde de genel olarak 22 euro olarak şeklinde uygulanıyor. 30 euro sınırını düşünerek alışveriş yapan kullanıcıların mağdur edilmemesi için 15 günlük geçiş süreci olacağını da aktaralım.

Son olarak yurt dışından sipariş edilen posta ve hızlı kargo yoluyla Türkiye'ye gönderilen ve burada bulunmayan bilimsel ve eğitim amaçlı kitaplar için uygulanan maktu vergi oranının da 150 euroya çıkarıldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.