Gümrüksüz alışverişlerde muafiyet oranı 30 euroya düştü

Gümrüksüz alışverişlerde muafiyet oranı 30 euroya düştü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci son dönemde yabancı e-ticaret sitelerinden ithal olarak gelen ürünler için uygulanan gümrük muafiyet oranlarının haksız rekabet ortamına neden olduğunu belirterek 75 euroya kadar yapılan siparişlerde uygulanan gümrüksüz işlemler için limitin 30 euroya düşürüldüğünü açıkladı.

Türkiye Teknoloji Buluşmaları etkinliğinde gerçekleştirdiği konuşmada ''haksız rekabet ortamını'' ortadan kaldıracak bu girişim ile ilgili bilgiler veren Tüfenkci; E-ticaret'in Türkiye olarak çok mesafe alınabilecek bir alan olduğunun altını çizerek temellerin doğru atılması konusunun öneminden bahsetti.

'E-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere muafiyet oranları çok yüksek'

Avrupa’da 22.5 euro olarak uygulanan muafiyet oranlarının Türkiye’de 75 euro olması nedeni ile haksız rekabet ortamının giderilmesi adına bir adım attıklarından bahseden Tüfenkci, Bakanlar Kurulu’nda imzalanan kararın Resmi Gazete’de yayınlanarak birkaç gün içerisinde yürürlüğe gireceğini belirtti.

Henüz Türkiye’de faaliyet göstermeyen Amazon'un Almanya mağazası üzerinden Türkiye açılımını başlatmasının ardından gelen bu karar dikkat çekiyor. Hatırlayacağınız üzere Amazon.de mağazasına Türkçe dil seçeneğini ekleyen e-ticaret devi, Türkiye’ye özel ücretsiz kargo teklifi sunmaya başlamış ve geçtiğimiz haftadan itibaren 40 euroluk alışverişler için 10 euro indirim kodu dağıtmaya başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.