NVIDIA ve GE'ye ait Baker Huges, yapay zeka ile petrol endüstrisinde devrim yaratacak

NVIDIA ve GE'ye ait Baker Huges, yapay zeka ile petrol endüstrisinde devrim yaratacak

Yapay zeka teknolojisini farklı endüstrilerin küresel oyuncuları ile buluşturan NVIDIA, bugüne kadar birçok şirket ile stratejik ortaklık imzaladı. NVIDIA'nın adını sağlık alanında GE Healthcare ve Nuance, otomotivde Audi, Bosch, Mercedes-Benz, Uber ve Volkswagen ile duymuştuk.

ABD merkezli teknoloji şirketi, şimdi de General Electric'e ait olan şirket Baker Huges (BHGE) ile ortaklık imzaladığını duyurdu. İki şirket, yapay zeka teknolojisini kullanarak petrol ve gaz endüstrisinde devrim yaratacak bir teknolojiye imza atıyor.

Endüstride maliyetleri ciddi oranda düşürecek olan bu teknolojiye gerçek zamanlı veriler, yapay zeka eşlik ediyor. Derin öğrenme ile yeni petrol kaynakları bulma, petrolü çıkarma, işleme ve dağıtma konusundaki maliyetlerin ciddi anlamda düşürülmesi bekleniyor.

NVIDIA'ya göre, GPU hızlandırmalı analitik sayesinde operatörler, pompa basınçları, akış hızı ve sıcaklık gibi üretim ve sensör verilerini görselleştirip analiz edebilecekler. Bu, hangi ekipmanın başarısız olabileceğini ve bu arızaların daha geniş sistemleri nasıl etkileyebileceğini tahmin etmek gibi maliyetli konular hakkında net bir fikir verebilecek.

Sektörün oyun değiştiricileri olarak karşımıza çıkan iki şirket bulut tabanlı bu ürün üzerinde yaklaşık 1 yıldır çalışıyorlar. Ürüne ait derin öğrenme sinir ağlarının, sismik modellemeden otomatik planlamaya,  tedarik zincirlerini optimize etmeye kadar birçok konuya daha düşük maliyetle ile çözüm bulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.