Coincheck borsasından 400 milyon dolar değerinde NEM çalındı

Coincheck borsasından 400 milyon dolar değerinde NEM çalındı

Japonya’da Mt-Gox kripto para borsasının 2014 yılındaki çöküşünden sonra, ülke tekrar tarihin en büyük kripto para borsası sansasyonu ile karşı karşıya.

Cuma günü yayılan birçok söylentiden sonra Coincheck ismli kripto para borsası, 500 milyon NEM kripto paranın yasadışı yollardan borsadan çıkarıldığını açıkladı.

Kurucu ortaklardan Yosuke Otsuka, kripto paraların nasıl ortadan kaybolduğunu bilmediklerini ama müşterilerinin varlıklarının güvenliği için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Borsa, bitcoin dışında diğer bütün kripto paraların ticaretini, bütün birimlerde çekme işlemlerini ve NEM kripto para için yatırma işlemlerini durdurduğunu açıkladı.

2012 yılında kurulan Coincheck’in merkezi, Tokyo’nun Shibuya bölgesinde ve bünyesinde 71 çalışanı var. Tokyo’nun Shibuya bölgesi, genellikle yeni girişimlerin burada konuşlanması ile tanınıyor. Daha önce çöken Mt-Gox borsası da bu bölgeden hizmet veriyordu.

Otsuka, Tokyo hisse senedi borsasında akşam geç saatlerde düzenlediği basın toplantısında, kripto paraların hangi adrese gittiğini saptadıklarını ve takip ettiklerini, kayıpları geri alabilmek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Hırsızlık olayı açığa çıktıktan sonra, CoinMarketCap sitesinde Pazar değeri sıralamasında 10. olan NEM yirmi dört saat içinde yüzde 11 değer kaybetti. Bu haberle Bitcoin yüzde 3.4 değer kaybederken, Ripple 1 doların altına düşerek 99 cente geriledi.

Cuma günü Bangkok’ta Vadeli İşlemler Piyasaları Derneği’nin düzenlediği bir konferansta konuşan Yvonne Zhang konuyla ilgili olarak, yatırımcıların yatırım yapacakları aracı ve mecrayı enine boyuna incelemeden böylesi yeni ve oynak bir piyasada işlem yapmaları kumar oynamaktan farksızdır açıklamalarını yaptı.

Coincheck’te yaklaşık 10 milyon Japon Yeni değerinde bitcoini olduğu belirten Japonya Yenilik Partisi politikacılarından ve bir dönem George Saros’a da danışmanlık yapmış olan Takeshi Fujimaki, resmi twitter hesabından “Şoktayım” paylaşımını yaptı.

2014 yılında Mt-Gox’un çöküşü bitcoin tarihini en büyük çöküşü olarak görülüyordu. Bu olayın tekrar yaşanmaması için kripto paraların en büyük pazarı olan Japonya, bir dizi lisanslama kanunu çıkartmıştı. 2014 yılındaki çöküşte Mt-Gox’un kaybettiği bitcoinlerin değeri 450 milyon dolar olarak açıklanmış ama daha sonra bu rakam daha düşük seviyelere revize edilmişti.

Öte yandan Japonya Finansal Hizmetler Dairesi, hırsızlık olayı ile ilgili Coincheck şirketini incelemeye aldıklarını ve lisans başvurusu olan ama daha karar aşamasında olan sitenin, yetkililerin gözetiminde işlemlerine devam ettiği açıklamasını yaptı.

Japonya, G-20 ülkeleri içinde ki en büyük kripto para yanlısı ülke. Ülkenin düzenleyici kurumlarının bu son olaya bir tepki olarak ağır düzenlemeler getirmesi şimdilik pek olası görünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.