Netleşen rakamlarıyla MtGox’un iflas başvurusu

Küresel ölçekte en büyük Bitcoin işlem platformlarından biri MtGox'un kapanışıyla ilgili geçiğimiz günlerde detaylı bir yazıyı sizinle paylaşmıştık.

Geçen süre içerisinde Tokyo'da iflas korumaya başvuran MTGox'un netleşen kayıplarını ile ilgili rakamlarını  WSJ paylaştı. MTGox'ta bitcoini olanlar teknik problemler açıklamasıyla Şubat'ın başından beri çekim yapamıyorlardı geçen süre içerisinde teknik problem olmadığı anlaşıldı; şirket batıyordu.

Raporda 850 bin Bitcoin'in kayıp olduğu yer alırken MTGox'un borcu 63.6 milyon dolar olarak belirtiliyor. Kaybolan 850 bin Bitcoin'in 750 bini müşterilere ait ve piyasa değeri yarım milyar dolara yakın.

bitcoin-subat-son900 - 1000 dolar bandından Şubat ayına başlayan Bitcoin bu olaylarla birlikte 500 dolar seviyesine doğru iniş gösterdi, şu an için yatay seviyede seyrediyor. MTGox'un  iflasının ekosistemi uzun zamanda nasıl etkileyeceğini birlikte göreceğiz rakamların haricinde konuyla ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler Ümit'in yazısına bakabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.