CNN, 25 Milyon dolarlık Beme satın almasında beklediğini bulamadı

CNN, 25 Milyon dolarlık Beme satın almasında beklediğini bulamadı

YouTuber Casey Neistat'ın mobil uygulaması Beme, bundan 3 yıl kadar önce yeni ve pozitif bir paylaşım kültürü geliştirme isteğiyle karşımıza çıkmıştı. Yayınlanmasıyla birlikte büyük ilgi gören uygulamayı, dünyanın en büyük haber kanallarından CNN, 25 Milyon dolara satın almıştı. 2017’de Beme ekibiyle birlikte yeni ve bağımsız bir medya markası tanıtmayı planlayan CNN, dün Casey Neistat ile yollarını ayırdı ve Beme'in hayatına son verdi.

CNN'in bu uygulamayı satın almasının en büyük nedenlerinden biri de YouTuber Casey Neistat'ın 5.6 milyon aboneye sahip olmasıydı. Ancak şu anda 8.8 Milyon aboneye ulaşan YouTuber, CNN'in kendinden yeteri kadar faydalanmadığını düşünüyor. Neistat, 3 yıldır emek verdiği şirketi kapanmasıyla YouTube videolarına geri döneceğini açıkladı.

CNN ise Beme'i kapattıktan sonra ekipten 22 kişiyle teknoloji ürünleri geliştirmeye devam edecek. Şirketin yakın zamanda piyasaya sürmesi beklenen canlı haber yayını uygulaması Wire da bunlardan biri.

CNN'in Dijital İşler Genel Müdürü Andrew Morse ise konu hakkında basına şu açıklamayı yaptı:

Her gün değişen bir endüstrinin zirvesinde kalmak istiyorsanız, risk almaktan korkamazsınız. Bu riski almaya değerdi.Biz CNN'i güçlendiren  ürünler inşa ettik ve önemli bir yetenek geliştirdik.

Geçtiğimiz aylarda Snapchat'te yayınlanan The Update isimli haber programını gelir getirmediği için yayından kaldıran CNN'in, çözümü Beme ile bulacağı düşünülmüştü. CNN, yayıncılık anlayışına dijitali katmak konusunda ısrarcı olabilir ancak şirketin şimdiye kadar izlediği yol geleneksel medya anlayışından vazgeçmekte güçlük çektiğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.