Sanal iç tasarım platformu Havenly 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Sanal iç tasarım platformu Havenly 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Sanal iç tasarım platformu Havenly, Foundry Group tarafından yönetilen B serisinde 12.5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Industry Ventures, Chicago Ventures ve Kickstart Fund katıldı. 2014 yılında Denver'de kurulan Havenly, ev sahiplerini denetlenmiş iç mimarlarla buluşturan ve böylece bu alanda yapılan mali savurganlığı en aza indirmeyi amaçlayan bir platform.

Platformda kullanıcılar, stil odaklı bir kaç soru cevapladıktan sonra bir takım fotoğraflar yüklüyor. Bu işlemin ardından kullanıcılara kişiselleştirilmiş tasarımlar ve doğrudan Havenly üzerinden satın alınabilen ürün tavsiyeleri sunuluyor. Heavenly iç mimariyle ilgili tasarım  tasarım tavsiyesi almak isteyen müşterilerin karşısına isimleri Mini Design ve Full Design olmak üzere iki farklı paket ile çıkıyor. 79 dolarlık Mini Design'da 3 farklı tasarım fikri, 1 tasarım konsepti ve iki revizyon sunuluyor. 199 dolarlık Full Design ise ortamı ve tarzı yakalayan 3 tasarım fikrini, 1 tasarım konseptini, odanın 3D olarak görselleştirilmesini ve kişiselleştirilmiş kat planını içeriyor. Heavenly ilk paketin amacını mevsimsel değişiklikler ve son dokunuşlar olarak tanımlarken ikinci pakette kullanıcıya odanın görünümünü tamamen değiştirmeyi vaad ediyor.

Heavenly, verdiği hizmetin bir parçası olarak 400'den fazla mobilya şirketiyle iş birliği yapıyor. Böylece girişim, milyonlarca ürüne kolayca erişebiliyor. Bir iç mimar ile çalışmanın maliyetini düşünürsek Havenly'nin fiyatlarının oldukça makul olduğunu söyleyebiliriz. Her geçen gün sanal dünyanın bir parçası olan iç mimari alanında ise kurumsal şirketlerden, oyun firmalarına kadar bir çok ismi görmemiz mümkün.

2016 yılının Kasım ayında piyasa sürülen Glu Mobile'ın Design Home isimli oyunu ilk yılında 30 milyon indirmeye ulaştı ve 71.5 milyon dolar gelir elde etti. Öte yandan IKEA 2013 yılında müşterilerine ürünleri almadan önce evlerinde nasıl duracağını görebilmeleri için bir Artırılmış gerçeklik uygulaması sunmuştu. Şirket, geçtiğimiz yıl ise Apple'ın ARKit'i sayesinde mobilyaları istediğiniz gibi yerleştirmenizi sağlayan arttırılmış gerçeklik uygulaması Ikea Place'i tanıtmıştı. Son olarak 3D renderlar üzerinden kullanıcılara yeni mobilyaların evlerinde nasıl görüneceğini gösterebilen Modsy'den bahsedelim.  Şirket, geçtiğimiz aylarda 23 milyon dolar değerleme alarak dikkatleri üzerine çekti.

Aldığı yatırımlarla ekibini genişletmeyi ve teknolojisini geliştirmeyi amaçlayan Havenly ise bu alanın sıra dışı oyuncularından biri olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.