Apple sonunda App Store'da Türkiye'ye KDV ödemeye başlayacak

Apple sonunda App Store'da Türkiye'ye KDV ödemeye başlayacak

Apple bugün geliştiricilere gönderdiği bir e-posta ile belirlenen ülkelerdeki App Store fiyatlarına KDV zammı yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada katma değer vergisinin bazı ülkelerde değiştiğini ve bazı ülkelerde de yeni ödenmeye başlanacağını belirten Apple, Türkiye de dahil olmak üzere bazı ülkelerde ise App Store fiyatlarına zam uygulayacak.

Türkiye haricinde App Store fiyat artışlarından etkilenen ülkeler arasında ise, Beyaz RusyaBirleşik Arap EmirlikleriErmenistan, İsviçre ve Suudi Arabistan yer alıyor. Paylaşılan bilgilere göre ülkemizde yüzde 18 oranında zam uygulanırken, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yüzde 5 oranında fiyat artışı olacak.

Çek Cumhuriyeti ve Hindistan için fiyat düşüşü

Ermenistan ve Beyaz Rusya'da yüzde 20 olarak uygulanacak olan zam, İsviçre'de ise yüzde 8 olarak karşımıza çıkıyor. Önümüzdeki hafta içinde uygulanacak olan fiyat ayarlamaları sadece zam olarak değil indirimler şeklinde de karşımıza çıkıyor. Türkiye, Nijerya, Beyaz Rusya ve Ermenistan'da fiyatlar artarken, Çek Cumhuriyeti ve Hindistan'da indirim uygulanacak.

Geliştiriciler yeni fiyatları iTunes Connect içinde bulunan "Pricing and Availability" bölümünden ulaşabilir. 2018 yılına zam haberleri ile başlayan Apple'ın iPhone ve Macbook gibi popüler donanım ürünleri için zam uygulayıp uygulamayacağını ise zaman gösterecek.

Apple'ın geliştiricilere gönderdiği bilgilendirme mailine aşağıda bulabilirsiniz.

When taxes or foreign exchange rates change, we sometimes need to update prices on the App Store.

On January 1, 2018, value added tax (VAT) applicable to sales of your apps and in-app purchases changed in some countries. We will administer the collection of taxes from customers and the remittance of taxes to the appropriate tax authority in Armenia, Belarus, Turkey, Saudi Arabia, and United Arab Emirates, where VAT has been introduced. We already collect and remit taxes for Switzerland.

Armenia: 20% Belarus: 20% Saudi Arabia: 5% Switzerland: changed from 8% to 7.7% Turkey: 18% United Arab Emirates: 5% Within this week, prices in the following countries will be updated.

Czech Republic: Prices will decrease for apps and in-app purchases (excluding auto-renewable subscriptions). India: Prices will decrease for apps and in-app purchases (including auto-renewable subscriptions). Turkey, Nigeria, Belarus, Armenia: Prices will increase for apps and in-app purchases (excluding auto-renewable subscriptions). You can change the price of your auto-renewable subscription at any time in iTunes Connect with the option to preserve prices for existing subscribers.

Your proceeds will be adjusted accordingly and will be calculated based on the tax exclusive price. The Pricing and Availability section of My Apps will be updated with the new prices. You can also download the updated price tier charts now.

If you have any questions, contact us.

Best regards, The App Store team

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.