İnşaat teknolojileri girişimi Katerra, SoftBank Vision Fund'dan 865 milyon dolar yatırım aldı

İnşaat teknolojileri girişimi Katerra, SoftBank Vision Fund'dan 865 milyon dolar yatırım aldı

Dijital dönüşüm ile birlikte otomotivden parekendeye kadar birçok sektörde muzzam bir yenilenme söz konusu. Yapı ve inşaat alanında faaliyet gösteren girişimler ise proje süreçlerini ve maliyetleri çok daha akıllı ölçümleyebilen iş modelleri ile artık bu değişimin yeni aktif oyuncuları.

Katerra, binaların ve mekanların yaşam biçimini dönüştürmek için geliştirmeden, tasarıma yapımın her yönünü optimize eden bir girişim. ABD merkezli uçtan uca bir inşaat hizmetleri sağlayıcısı olan şirket, SoftBank Vision Fund'un liderliğinde 865 milyon dolarlık D Serisi fonlama turunu tamamladı. Yatırım, Katerra'nın  Ar-Ge çalışmalarına daha fazla yatırım yapılması için kullanılacak.

Bu arada şirketin mevcut yatırımcıları arasında Foxconn, Greenoaks Capital, DFJ Growth, Khosla Ventures olduğu bilgisini paylaşalım.

Şirket, ofisten öğrenci konutuna kadar uzanan yeni inşaat için şu ana kadar 1,3 milyar dolardan fazla tahsilat aldığını açıkladı. Ancak TechCrunch, Birleşik Devletler Sayım Bürosu'na göre yalnızca Kasım ayında toplam inşaat harcaması 1 trilyon dolardan fazla olduğu bilgisini verdi.

2015'te kurulan Katerra, toplam değeri 12 trilyon doları bulan akıllı inşaat sektöründeki süreçleri yeniden tanımlamak istiyor. Çoğu inşaat projesinde birden fazla tedarikçi yer alıyor. Ancak Katerra, mühendislikten iç mimariye, malzeme temininden yenileme hizmetlerine kadar tüm hizletleri tek bir çatı altında topluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.