Araç güvenliğini destekleyen Nexar, 30 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı

Araç güvenliğini destekleyen Nexar, 30 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı

Araç sürüş güvenliğini sağlamak için teknolojiler üreten girişim Nexar, B Serisi'ni 30 milyon dolarlık yatırım ile kapattı. Ibex Investors yönetiminde yürütülen tura, Alibaba Innovation Ventures, Nationwide Insurance'ın yanı sıra, önceki yatırımcılar Aleph, Mosaic Ventures, Slow Ventures, True Ventures da katıldı.

İsrail merkezli Nexar, akıllı telefonları araç sürücüleri için için yapay zeka (AI) gücüyle çalışan birer dashcam'e çeviriyor. Şirketin geliştirdiği teknolojiler ile araç kazalarını önlemek ve araçlar arası ( V2V) iletişim ağının genişletilmesi hedefleniyor.

Şirket, araç, bisiklet ve yaya çarpışmalarını önlemek için gerçek zamanlı uyarıları sensör-füzyon, derin öğrenme ve harita katmanlama teknolojileri ile sağlıyor.  Öte yandan uygulama, kazaların yanı sıra yol koşullarını analiz edebiliyor.  Teknoloji özellikle sigorta şirketleri tarafından, talep soruşturmalarında çarpışmaların yeniden yapılandırılmaları için kullanılıyor.

Yönetime iki yeni isim

Bu arada şirket, üst yönetim kadrosuna iki yeni ismi kattığını da duyurdu.  Öncesinde Walt Disney Türkiye, İsrail ve Yunanistan'ın CFO görevini üstlenen Yoad Shraybom, şirketin üst yönetim kadrosuna katıldı. Öte yandan bulut altyapı hizmetlerinde güvenliği sağlayan platform Incapsula'nın eski kurucu ortağı ve genel müdürü Marc Gaffan'ın da Nexar'a katılan bir diğer isim.

2016 piyasaya sürülen Nexar'ın uygulaması bugün 160'dan fazla ülkede, 740 şehirde kullanılıyor. Uygulamanın en çok talep gördüğü pazarların ise New York, San Francisco, Tel Aviv ve Las Vegas olduğunu paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.