Facebook'tan yayıncılara: Güvenilir, bilgilendirici ve yerel içeriklerle avantaj yakalayabilirsiniz

Facebook'tan yayıncılara: Güvenilir, bilgilendirici ve yerel içeriklerle avantaj yakalayabilirsiniz

Sosyal medya devi Facebook'un Haber Kaynağı'na yönelik algoritmasındaki değişikliği yıllardır sık sık gündeme gelen bir konu. Şirket kurucusu Mark Zuckerberg'in konuya yönelik son açıklamasının ardından bu sefer yayıncıları yakından ilgilendirecek bir açıklama paylaştı.

Zuckerberg, kendi hesabından yaptığı açıklamada pasif haber tüketiminin yerine Facebook üzerinde kullanıcıların iyi zaman harcamalarına odaklanmak istediklerini paylaştı. Öte yandan yine yüksek kaliteli, güvenilir ve bilgilendirici içeriklerin daha fazla Haber Kaynağı'nda görülebileceğini açıkladı.

Continuing our focus for 2018 to make sure the time we all spend on Facebook is time well spent...

Last week I...

Gepostet von Mark Zuckerberg am Freitag, 19. Januar 2018

Öte yandan Facebook Haber Kaynağı'nın başındaki isim Adam Mosseri konuya yönelik daha geniş bir açıklama yaptı. Bu bağlamda güvenilir, bilgilendirici ve yerel toplulukları ilgilendiren haberlerin avantaj sağlayacağını yazdı.

Güvenilir haberler

Bu hafta başlayacak olan ilk alanda Facebook yayınların toplulukların güvenilir olarak derecelendirdiği haberlere öncelik verecek.  Bunu ise ABD genelinde Facebook farklı anket gruplarından güven duygularına yönelik anket verileri ile belirlendi. Bu verilerin, Haber Kaynağı'ndaki sıralamayı bildirmede yardımcı olacağı düşünülüyor.

Bilgilendirici içerik

Facebook'un temel değerlerinden biri topluluklara fayda sağlamak. Bu bağlamda, Mosseri'ye göre Haber Kaynağı'nda gösterilerin yayıncı içeriklerinin de bilgilendirici olması gerekiyor. Facebook bu yıl da güvenilir haberlerin yanı sıra bilgilendirici yayınların Haber Kaynağı'nda daha üst sıralarda gösterilmesini sağlayacak.

Yerel haberler

Son olarak ise Mosseri'ye göre Facebook kullanıcıları daha fazla yerel haber görmek istiyorlar. Bu bağlamda Facebook kullanıcıların Haber Kaynağı'nda kişilerin yaşadıkları yerlere yönelik daha fazla yerel haber göstermeyi hedefliyor.

2016 yılından beri Facebook yayıncılara yönelik değişiklikleri duyuruyor. Son yıllarda okuyucular için daha şeffaf ve güvenli bir platform hazırlamaya çalışan Facebook ekibi, konuya yenilik olması gereken birkaç adımı daha da somutlaştırıyor. Süreç, ABD genelinde başlayacak ve sonrasında diğer ülkelerdeki Facebook kullanıcılarını da kapsayacak. Sonuç olarak kullanıcılar Facebook Haber Kaynağı'nda daha az "herkese açık" ancak fazdalı ve kişiselleştirilmiş içerik görebilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.