Vestel'in televizyon alışverişine getirdiği abonelik modeli: V Hepyeni

Vestel'in televizyon alışverişine getirdiği abonelik modeli: V Hepyeni

Webrazzi Summit 2017'de Arda Kutsal'ın Vestel’in CMO’su Tunç Berkman ile gerçekleştirdiği söyleşide okuyucularımızın karşısına çıkan  “V Hepyeni” projesi geçtiğimiz günlerde kullanıcıların hizmetine sunuldu. V Hepyeni, daha önce aldığınız bir televizyonunu bir yenisiyle değiştirebildiğiniz bir abonelik sistemi.

Teknoloji yenilendikçe insanların ürün alırken tereddüt etmeye başladığını fark eden Vestel, kendini diğer teknoloji üreticilerinden ayıran bu projesiyle satışlarını arttırabilir. Uygun abonelik ücretlerinin yanı sıra Öncelikli Hizmetler, servis ve montaj ayrıcalıkları da sunan bu sistem, yeni TV almak isteyen potansiyel müşterileri muhtemelen kendine çekecektir.

Kullanıcılar aboneliğe beklentinin aksine çevrimiçi olarak değil mağazalar üzerinden başvurabiliyor. Yine de kullanıcıların kendilerine en yakın mağazayı internet sitesinden bulması mümkün. Aslında V Hepyeni projesinin öne çıkan tarafı abonelik ücretlerini değiştirmeden evinizdeki televizyon teknolojisini sürekli değiştirebilme imkanı diyebiliriz. Abonelik ücretleri ise yine V Hepyeni sitesi üzerinden değil Vestel Mağazalarından, PTT noktalarından, Akbank ve Garanti Bankası ATM’ ve internet şubeleri üzerinden ödenebiliyor.

V Hepyeni, abone adaylarının karşısına 122 ekran Led TV'den 4K Ultra HD TV'ye kadar bir çok farklı seçenekle çıkıyor. Abonelik fiyatları ürünlere göre değişkenlik gösterse de fiyatlara bakıldığında ürünü almak yerine abone olmak seçeneği de artık göz önünde bulundurulacak görünüyor. Televizyon haricinde ev elektroniğinin diğer aksamları buzdolabı, çamaşır makinesi gibi cihazları da kiralamanın da önü açılır umarım.

Abonelik sistemi nasıl çalışıyor?

V Hepyeni aboneliğinde, tüketiciler; Vestel'in yeni teknoloji ürünlerine 24 ay veya 36 ay taksit seçenekleriyle sahip olabiliyor. Eğer kullanıcı bu sürenin sonunda televizyonunun  bir üst teknolojiyle yenilenmesini isterse, elindeki ürün daha yeni teknolojiye sahip ürünlerle değiştirilebiliyor. Ancak ödeme tarafında aynı ilişki devam ediyor.

V Hepyeni'de abonelik başlatan kullanıcılar, Vestel'in Öncelikli Hizmetler'inden yararlanıyor. Böylece Vestel, kullanıcılara gönderdiği servis ile televizyonun kurulumunu en kısa sürede yapmış oluyor.

Kullanıcı 24 ay sonra TV’sini yeni model bir Vestel TV ile değiştirmek istediğinde ise  V Hepyeni destek hattını araması gerekiyor. Vestel'in özel asistanı, yeni TV için abonelik sürecini başlatarak Vestel servisinin eski TV’yi alıp yerine yeni TV’yi kurmasını sağlıyor.

Kullanıcının yeni bir ürün almak istememesi halinde ise abonelik sisteminden çıkması mümkün. Bunun için sözleşmede belirtilen borç tutarını yine sözleşmede belirlenen vadeye ve taksit tutarlarına uygun olarak ödemesi yeterli. Kullanıcı ancak bu sürecin ardından sözleşmesini sona erdirebiliyor.

Şimdilik sadece TV ürününü kapsayan abonelik sisteminde, kullanıcılara yalnızca Vestel Ticaret A.Ş.'nin belirlediği belli modeller sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.