Kripto paralar yasaklama söylentileriyle düşüşe geçti

Kripto paralar yasaklama söylentileriyle düşüşe geçti

Kripto paralara ilişkin Güney Kore’den gelen yasaklama haberleri yalanlandıktan sonra; tekrar yasaklamaların masada olduğuna dair bir dedikodu gün yüzüne çıktı. Bununla birlikte Çin hükümeti merkezcil kripto borsalarına sınırlamalar ve düzenlemeler getireceğini açıkladı.

Bu haberlerden önce, fiyatta 15000 dolar seviyesine kadar bir düzeltme bekleniyordu ancak gerçekleşmedi ve aksine bir buçuk saat içerisinde 1300 dolarlık daha değer kaybetti ve Bitfinex borsasında saat 11:45 civarında 10890 dolarla en düşük seviyesini gördü.

Bitcoin, en son bu seviyede 5 Aralıkta işlem görüyordu ancak o zaman ki fiyatlar CME Group ve CBOE’nin bitcoin vadeli işlemler hizmetlerini duyurmasından sonra başlayan tırmanışın içerisindeydi ve 20 bin dolar seviyesine ulaşmaya çalışıyordu. Kripto para borsaları genel olarak güne düşüş ile başladı. CoinMarketCap sitesine göre en üst 20 kripto para birimi düşüş trendinde. Son 24 saatte; Ethereum yüzde 14, Ripple yüzde 21 ve BitcoinCash yüzde 19 değer kaybetti.

Coinmarketcap

Kripto paraların toplam Pazar değeri 7 Ocak’ta en yüksek seviyesi 832 milyar dolardan bu gün 584.9 milyar dolara geriledi. Şu sıralar bitcoin fiyatları tekrar toparlanmaya başladı ve 11900 dolar seviyelerine kadar ulaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.