Türk asıllı girişimcinin kurucuları arasında olduğu Auto1.com'a 460 milyon euro yatırım geldi

Türk asıllı girişimcinin kurucuları arasında olduğu Auto1.com'a 460 milyon euro yatırım geldi

İkinci el otomobil alıcıları ve satıcıları buluşturan Almanya merkezli platform Auto1.comSoftBank Vision Fund'dan yatırım aldı. 2012'de Berlin'de kurulan girişime SoftBank Vision Fund, 460 milyon euro yatırım yapılacak.

Öncesinde Goldman Sachs ve JPMorgan'ın da desteğini alan Auto1.com, Avrupa'da yaklaşık 30 ülkede otomobil alıcılarını satıcılarıyla buluşturuyor. Bu yatırımın öncesinde 520 milyon dolara yakın yatırım alan girişim milyar dolarlık fonlaması ile yatırımcıların sisteme olan inancını da gösteriyor. Auto1.com, tarafından yapılan basın açıklamasında kurucu ortaklardan Hakan Koç, ikinci el araç piyasasını daha verimli ve şeffaf hale getirmeye odaklanmayı sürdürmek istediklerini söyledi. Koç, "Fon'un derin yatırım ve teknoloji uzmanlığının büyümemizi hızlandırmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz "dedi.

Hakan Koç'un NOAH 2016'da yaptığı yatırım sunumunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

2016 yılında 1,5 milyar dolar gelir seviyesine ulaşan şirket, bugün 2,9 milyar dolar değere sahip. Auto1.com, 35 bin profesyonel iş ortağı ile platformda her ay 40 binden fazla araç satıyor.

Bu arada belirtelim SoftBank Vision Fund, 90 milyar doları aşan değeri ile dünyanın en büyük fonlarından biri olarak biliniyor. Fona sağlanan kaynak akışının büyük bir kısmı ise Suudi Arabistan ve Apple'dan geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.