Pegasus, mobil uygulama ve web sitesi kullanım sayılarını yayınladı [İnfografik]

Pegasus, mobil uygulama ve web sitesi kullanım sayılarını yayınladı [İnfografik]

2017'de mobil uygulama ve web sitesi kullanımı hakkında rakamları paylaşan Pegasus, paylaştığı farklı infografiklerle mobil ve masaüstü karşılaştırması yapmayı da ihmal etmedi. iOS ve Android kullanım rakamlarını da açıklayan şirket, Pegasus mobil uygulamasının toplamda 2 milyondan fazla kişi tarafından indirildiğini duyurdu.

Mobil uygulamayı indirenlerin çoğunluğunu yüzde 42 ile 25 -34 yaş arası, yüzde 25 ile de 35-44 yaş arası kullanıcılar oluşturuyor. Uygulama şimdiye kadar 70.000'den fazla oy almış durumda. Üstelik ortalama 4+ yıldıza sahip.

Uygulamanın en çok indirildiği ülkeler ise Türkiye'den sonra Almanya ve İngiltere. Şehirlere bakıldığında ise Türkiye'de İstanbul, Ankara ve İzmir öne çıkarken yurt dışında Paris, Londra ve Amsterdam başı çekiyor.

Uygulamanın en sık Cuma 12.00 - 13.00 saatleri arasında ziyaret ediliyor. Kullanıcıların en çok gittiği ülkeler ise sırasıyla Almanya, İngiltere, Fransa ve Hollanda. Şehir bazında baktığımızda yurt dışında Londra, Amsterdam, Paris, Düseldorf ve Basel öne çıkıyor. İzmir, Ankara, Adana, Antalya ve Trabzon ise kullanıcıların ülkemizde en çok uçuş yaptığı şehirler.

Kullanıcıların işletim sistemi odaklı dağılımına baktığımızda ise iOS ve Android kullanımının yarı yarıya olduğunu görüyoruz. Android kullanıcılarının cinsiyet dağılımı yüzde 23 oranında kadın ve yüzde 77 oranında erkek olarak görülürken iOS işletim sistemi kullanan cinsiyet dağılımı yüzde 30 oranında kadın ve yüzde 70 oranında erkek olarak değişiyor.

iOS ve Android işletim sistemlerin ikisin de de sırasıyla yüzde 44 ve yüzde 40 oranlarında olmak üzere öne çıkan yaş grubu 25 -34, onu iki tarafta da yüzde 35 ile 35-44 yaş aralığı takip ediyor.

iOS ve Android kullanıcılarının en çok sevdiği alan Medya ve Eğlence, iOS kullanıcıları için ikinci sırada Alışveriş kategorisi yer alırken, Android kullanıcıları ikinci sırada Teknoloji'yi tercih ediyor. Pegasus'un sadık kullanıcı oranı ise iOS'ta yüzde 95 Android'te ise yüzde 97 olarak görülüyor.

Paylaştığı infografiklerde Masaüstü ve Mobil kullanımları da karşılaştıran Pegasus, mobil kullanıcı sayısının masaüstü kullanıcı sayısını 4'e katladığını ifade ediyor.

Mobil uygulama kullanıcı rakamlarına rağmen uçak biletleri daha çok masaüstünden alınıyor. Zira Pegasus'un paylaştığı verilere göre gidiş dönüş biletlerini masaüstünden alanların, mobilden alanların 5 katı. Masaüstünden tek yön uçak bileti alanların sayısı ise mobilden alanların 3,5 katı.

Pegasus'un mobil uygulamada hitap ettiği genç kitle, Masaüstüne de yansımış durumda. Mobilde yüzde 42 oranında olan 25-34 yaş aralığı masaüstünde kendini yüzde 40 oranında gösteriyor. Mobilde yüzde 23 oranında olan 35-44 yaş arası kitle ise masaüstünde yüzde 1'lik bir artış gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.