Postmates, otonom araçlarla teslimat yapmak için Ford ile anlaştı

Postmates, otonom araçlarla teslimat yapmak için Ford ile anlaştı

Lojistik endüstrisinin otonom araçları çoğu diğer endüstriden daha hızlı benimseyeceğini öne süren güçlü bir tez var. Bugün halihazırda, sürücüsüz araçların belli bir çevrede güvenli ve başarılı olduğunu gösteren teslimata yönelik çok sayıda başarılı test uygulaması, kanımca bu tezin güçlü bir kanıtı olarak gösterilebilir.

Örneğin, Domino's Pizza geçtiğimiz Ağustos ayında otomotiv devi Ford ile yaptığı iş birliği ile pizza siparişlerini sürücüsüz araçlar yapmak için test çalışmalarına başlamıştı. Ford, şimdi de CES 2018'de ABD merkezli kentsel lojistik uygulaması Postmates ile birlikte çalışacaklarını açıkladı.

Bilindiği üzere Postmates, tüketicilerin herhangi bir mağazadan ya da restorandan yaptıkları siparişi yerel kuryeler ile müşterisine ulaştıran bir platform. Müşteri deneyimine odaklanan platform, sürücüsüz Ford araçları ile siparişleri yine kısa sürede dağıtmak istiyor.

Öte yandan Ford'un Postmates ile yaptığı ortaklık, Domino's Pizza ile yaptığı ortaklıkla benzer gibi görünüyor. Ortaklıkla ile birlikte Postmates, bu kapasitede çalışacak ilk sipariş üzerine sürücüsüz teslimat yapan uygulama olacak.

Platformun, sürücüsüz Ford araçları ile sipariş teslimat testine bu yıl başlaması bekleniyor. Muhtemelen, Domino's Pizza da olduğu gibi, programın farklı aşamaları, farklı test gruplarında ve lokasyonlarda ölçümlenerek yapılacak.

Ford'un yaptığı bu anlaşmalar, Küresel Pazardan Sorumlu Başkan Jim Farley'ın geçtiğimiz yıl Medium'dan konuya yönelik duyurduğu stratejilerin de hayata geçtiği anlamına geliyor. Farley, ticari amaçlar için elektrik ile çalışan, güvenli ve bir amaca hizmet eden araçlar üreterek yeni ticari partnerlikler yapacaklarını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.