Futbol odaklı girişim Scoutium, 1 milyon dolar yatırım aldı

Futbol odaklı girişim Scoutium, 1 milyon dolar yatırım aldı

Futbolcuların keşfedilmesini sağlayan bir girişim olarak hizmet veren Scoutium, 1 milyon dolar yatırım aldı. İstanbul Startup Angels üyelerinden Hande Enes, Ali Keçecioğlu, İTÜ Çekirdek ve Nokta Yatırım ile yeni yatırım turunu tamamlayan Scoutium, 2017 yılını Mayıs ayında çalışmalarına başlamıştı.

Efe Aydın, Emre Ün ve Safa Yerliyurt tarafından “Karanlıkta kalmış futbolcuları keşfetmek” vizyonu ile kurulan Scoutium, şu an 25 futbol kulübü ile çalışıyor. Kullanıcılarının yaptığı futbolcu değerlendirmelerini ve canlı analizleri kulüplere ulaştırarak futbolcuların keşfedilmesini sağlayan dijital bir futbol gözlemciliği platformu olarak hizmet veren Scoutium, Göztepe ve Kasımpaşa gibi Süper Lig kulüpleri ile de çalışıyor.

1 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor

İTÜ Çekirdek’in düzenlediği Big Bang Startup Challenge yarışmasında bir çok ödül de kazanan Scoutium, aldığı yatırımı ekibini genişletmek ve Türkiye’deki operasyonlarını hızlandırmak için kullanacak.  Yatırımla birlikte İngiltere ve ABD’ye açılmayı da planlayan Scoutium, 2018 sonuna kadar 2 bin 500 futbolcu analizi yapmayı ve binden fazla futbol kulübü ile birlikte çalışmayı hedefliyor.

Şu ana kadar toplamda 5 bini aşkın oyuncu değerlendirmesi yapan girişim, İzmir, Bursa ve İstanbul'da 20 gözlemciye sahip. 2019 yılında ise yurt dışına açılarak global bir marka olmayı hedefleyen Scoutium'un 2020 planları arasında ise 1 milyon kullanıcıya ulaşmak yer alıyor.  Futbol sektörünün en büyük sorunlarından biri olan futbol gözlemciliğini dijitalleştiren Scoutium, karanlıkta kalmış futbolcuları kulüplerle buluşturmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.